Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem cz.1
Szczegóły książki
Autor:Aleksandra Procner
Oprawa: Miękka
Wydawnictwo: WSiP
Stan: UŻYWANA STAN DB
Rok wydania: 1981
ISBN: 83-02-02789-8
Nr dopuszczenia:
Opis książki
Książka jest przeznaczona dla uczniów, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz.
Autorka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej. Charakteryzuje środki żywnościowe i metody ich utrwalania, omawia znaczenie analizy sensorycznej w ocenie jakości surowców i potraw, warunki i metody przeprowadzania oceny. Przedstawia procesy technologiczne stosowane w produkcji gastronomicznej. Szczegółowo omawia ocenę towaroznawczą i zastosowanie tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka oraz przetworów mlecznych w technologii gastronomicznej.
Informacje o przesylce
KOSZT WYSYŁKI:
ZA WYSYŁKĘ PŁACISZ RAZ BEZ WZGLĘDU NA ILOŚĆ ZAKUPIONYCH KSIĄŻEK
* przesyłka kurierska priorytetowa - 12 zł
* przesyłka kurierska pobraniowa priorytetowa - 18 zł
Zakupione książki wysylamy w ciągu 48 godzin, w wyjątkowych przypadkach wysyłka może opóźnić się do max 14 dni,
o czym informujemy mailem.
Za pobraniem wysyłamy tylko osobom posiadającym powyżej 15 pozytywnych komentarzy lub po uzgodnieniu telefonicznym.
Dane kontaktowe
email: [zasłonięte]@wp.pl
tel: 501 [zasłonięte] 044
tel: 507 [zasłonięte] 545
Odbiór osobisty
Po przedpłacie na konto i wcześniejszym kontakcie telefonicznym z nr 501 [zasłonięte] 044 książki można odebrać osobiście : Warszawa Tarchomin, Bar-o-metr, ul. Światowida 63 (przy pętli autobusowej Nowodwory).
Przy zakupie większej ilości książek dla klasy lub szkoły dowoz na terenie Warszwy GRATIS