Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA gastronomia wyposażenie

26-01-2014, 10:31
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 9.90 zł     
Użytkownik nietylkodlamoli
numer aukcji: 3889241257
Miejscowość Chorzów
Wyświetleń: 1   
Koniec: 26-01-2014 10:29:13

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Okładka: twarda
Rok wydania (xxxx): 1997
Język: polski
Forma: zbiór tekstów
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

NASZE AUKCJE KOMENTARZE STRONA O MNIE KONTAKT

 


Danuta Magalska
Technologia gastronomiczna
Z ELEMENTAMI HIGIENY I WYPOSAŻENIA



WSiP 1992 ,  stan db (podniszczona lekko okładka, nieaktualna pieczątka), str.160
ISBN                     


Książka dopuszczona do użytku szkolnego przez Ministra Edukacji Narodowej i wpisana do zestawu podręczników do nauczania technologii gastronomicznej z elementami bhp na poziomie klasy pierwszej szkoły zasadniczej specjalnej w zawodzie kucharz. Numer w wykazie S-I-2/9.


Wstęp
I Podstawowy sprzęt porządkowy ręczny i zmechanizowany
1.  Sprzęt porządkowy ręczny i zmechanizowany
2.  Środki myjąco-czyszczące
II Wartość odżywcza pożywienia
1.  Podział artykułów żywnościowych
2.  Składniki odżywcze pożywienia
3.  Funkcje składników odżywczyc
III  Obróbka wstępna warzyw i ziemniaków
1.  Wartość odżywcza i podział warzyw na grupy
2.  Obróbka wstępna warzyw.......
3.  Obróbka wstępna warzyw liściowych   .
4.  Obróbka wstępna warzyw owocowych
5.  Obróbka wstępna warzyw kapustnych
6.  Obróbka wstępna warzyw strączkowych
7.  Obróbka wstępna warzyw cebulowych
8.  Obróbka wstępna warzyw korzeniowych i rzepowatych
9.  Technika sporządzania surówek
10. Ogólne wiadomości  o  ziemniakach  i  ich  obróbka wstępna
IV  Obróbka cieplna warzyw
1.  Metody obróbki cieplnej
2.  Sposoby gotowania warzyw
3.  Gotowanie warzyw korzeniowych
4.  Gotowanie warzyw kapustnych
V Wymagania sanitarne dotyczące bielizny stołowej, odzieży roboczej, mycia naczyń
1.  Ogólne zasady prania tkanin
2.  Ogólne zasady prasowania tkanin
3.  Mycie naczyń stołowych i kuchennych
VI Wyposażenie pomieszczeń produkcyjnych i pomocniczych
1.  Podział pomieszczeń w zakładzie żywienia zbiorowego
2.  Maszyny i urządzenia do obróbki mechanicznej surowca
3.  Drobny sprzęt kuchenny
4.  Pomieszczenia magazynowe i urządzenia chłodnicze
5.  Urządzenia i sprzęt do obróbki cieplnej
VII Przepisy sanitarne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego
1.  Zatrucia pokarmowe
2.  Choroby zawodowe
3.  Wypadki przy pracy
4.  Higiena pomieszczeń produkcyjnych
5.  Higiena otoczenia zakładu
6.  Kontrola czystości naczyń
7.  Higiena pracownika produkcji i obsługi
VIII Wybrane zagadnienia z techniki obsługi konsumenta
1.  Zastawa i bielizna stołowa
2.  Nakrywanie stołów do posiłków
3.  Podawanie zup
4.  Podawanie drugich dań
5.  Zasady noszenia i zbierania naczyń
6.  Podawanie  deserów
7.  Podawanie napojów zimnych i gorących
Literatura


 





Zapraszam na inne moje aukcje

 

 

WYSYŁKA DANE FIRMOWE CERTYFIKATY
1.Koszt wysyłki jest zgodny z cennikiem Poczty Polskiej
2.Przy zakupach na kilku aukcjach
proszę o kontakt w celu ustalenia kosztów wysyłki.
3.Odbiór osobisty możliwy od 16 - 20
po ustaleniu terminu odbioru.
Jacek Ciba
Antykwariat internetowy Nie tylko dla moli
Siemianowicka 158/3, 41-503 Chorzów
REGON: 240[zasłonięte]155, NIP: 627[zasłonięte]221-59