Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Technologia drobiu i jaj Przewodnik do ćwiczeń

23-06-2014, 12:15
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 14 zł     
Użytkownik mirom
numer aukcji: 4270874233
Miejscowość Wrocław
Wyświetleń: 5   
Koniec: 23-06-2014 11:18:00

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2014
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witamy na aukcji księgarni
weterynaryjnej Vetbooks

 

O Nas

Sprzedażą przez internet zajmujemy się nieprzerwanie od roku 2000. Stawiamy na rzetelną, błyskawiczną i perfekcyjną realizację zamówień, a o wysokiej jakości obsługi Klienta, świadczą nasze komentarze.


Jest to gwarancja bezpiecznych, łatwych i przyjemnych zakupów.


W naszej ofercie znajdą państwo głównie książki z dziedzin weterynaria, rolnictwo, zwierzęta domowe, medycyna, sport, pedagogika oraz wiele, wiele innych.

Wysyłka
  1. Zamówiony towar wysyłamy Pocztą Polską, poprzez Paczkomaty Inpost lub kurierem - w zależności od wybranej opcji.

  2. Koszt wysyłki podany jest w zakładce Dostawa i płatność i dotyczy danego towaru (zależnie od wagi).

  3. Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej koszt jest zależny od wagi książek, o kalkulację ceny prosimy pytać w e-mailu. W przypadku wyboru wysyłki kurierem koszt jest stały – bez względu na ilość zamówionych pozycji.

  4. Wysyłamy towar poza granice kraju (Pocztą Polską lub kurierem), w tym przypadku prosimy o podanie mailem tytułów książek i kraju wysyłki – zwrotnie podamy koszt wysyłki.

  5. Na cenę wysyłki składa się koszt brutto przesyłki oraz opakowania.

  6. Kupujący otrzyma paragon lub na życzenie fakturę vat.




    Nie czekamy do zakończenia aukcji - wysyłamy natychmiast!

Tytuł
Technologia drobiu i jaj Przewodnik do ćwiczeń

Technologia drobiu i jaj Przewodnik do ćwiczeń

 

Autorzy
Anna Augustyńska-Prejsnar, Małgorzata Ormian, Zofia Sokołowicz


Opis produktu


Wydawnictwo: Uniwersytet Rzeszowski
ISBN: [zasłonięte]978-8338-976-2

Rzeszów 2014, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 132 str., oprawa miękka

Spis Treści


Regulamin pracy w laboratorium

I. PODSTAWY PRODUKCJI JAJ SPOŻYWCZYCH
Podstawy produkcji jaj spożywczych

II. KLASYFIKACJA I ZNAKOWANIE JAJ
Klasyfikacja i znakowanie jaj

III. JAJA W SKORUPACH
Ocena zewnętrznych cech jakościowych jaj w skorupach
Ocena wewnętrznych cech jakościowych jaj w skorupach
Ocena jakości jaj w skorupach

IV. JAJA GOTOWANE NA TWARDO
Charakterystyka jaj gotowanych na twardo
Czynniki wpływające na częstotliwość pękania skorup podczas gotowania jaj
Czynniki decydujące o łatwości oddzielania skorupy
Czynniki wpływające na jakość treści jaj gotowanych
Trwałość jaj gotowanych na twardo
Możliwości zastosowania jaj gotowanych na twardo
Metody gotowania i ocena jakości jaj gotowanych na twardo

V. MARYNOWANIE JAJ
Marynowanie jaj
Zmiany zachodzące w jajach podczas marynowania
Przygotowanie jaj marynowanych i ocena ich jakości

VI. OCENA TREŚCI JAJ
Ocena jakości treści jaj

VII. WŁAŚCIWOŚCI FUNKCJONALNE TREŚCI JAJ
Pienistość białka
Koagulacja i żelowanie białek jaja
Ocena pienistości białka
Ocena właściwości emulgujących jaj
Ocena właściwości spulchniających jaj
Ocena właściwości zagęszczających jaj

VIII. MROŻONE PÓŁPRZETWORY Z JAJ
Rodzaje mrożonych półprzetworów z jaj i zmiany zachodzące podczas ich zamrażania i przechowywania zamrażalniczego
Surowiec używany do produkcji mrożonych półprzetworów z jaj
Proces produkcji mrożonych półprzetworów z jaj
Kryteria oceny jakości półprzetworów mrożonych z jaj
Ocena jakości mrożonych przetworów z jaj

IX. PROSZEK Z JAJ
Ocena jakości proszku jajowego

X. PODSTAWY PRODUKCJI KURCZĄT RZEŹNYCH
Podstawy produkcji kurcząt rzeźnych

XI. TECHNOLOGIA PRODUKCJI TUSZEK DROBIOWYCH
Technologia produkcji tuszek drobiowych

XII. TUSZKI DROBIOWE
Charakterystyka i klasyfikacja tuszek drobiowych
Podział tuszki drobiowej
Podział tuszek drobiowych na elementy i udział w nich części jadalnych

XIII. WPŁYW OBRÓBKI TERMICZNEJ NA CECHY SENSORYCZNE MIĘSA DROBIOWEGO
Cechy sensoryczne mięsa drobiowego
Metody obróbki cieplnej i ich wpływ na jakość mięsa drobiowego
Panierowanie mięsa drobiowego
Wpływ rodzaju ogrzewania na cechy sensoryczne mięsa drobiowego
Smażenie zanurzeniowe panierowanych i niepanierowanych elementów tuszek kurcząt brojlerów
Zmiany zachodzące w mięsie drobiu podczas smażenia zanurzeniowego

XIV. PRZETWORY DROBIOWE
Wybrane zagadnienia procesu technologicznego produkcji pasztetów drobiowych
Wymagania organoleptyczne pasztetów drobiowych
Produkcja przetworów drobiowych na przykładzie pasztetów z mięsa drobiu i ocena ich jakości

XV. DROBIOWE WYROBY GARMAŻERYJNE
Wybrane zagadnienia dotyczące procesu produkcji klopsów z mięsa drobiu
Badanie jakości wyrobów gotowych z mięsa drobiu
Produkcja wyrobów garmażeryjnych na przykładzie klopsów z mięsa drobiu i ocena ich jakości

Piśmiennictwo
Załączniki




NAJBARDZIEJ POSZUKIWANE KSIĄŻKI
ZAWSZE W ATRAKCYJNEJ CENIE!

Na Skróty
nasz sklep allegro nasze pozostałe aukcje
Płatności

Płatności można dokonywać na nasze konto w mBanku:

logo mBank

10 1140 [zasłonięte]40[zasłonięte]02 4[zasłonięte]920 71


W tytule przelewu prosimy podać nick z Allegro.

Odbiór Osobisty

Po zakupione towary zapraszamy (po uprzednim kontakcie telefonicznym lub po otrzymaniu e-maila z informacją o przygotowaniu zamówienia) do naszej siedziby:


Kompleks Stadionu Olimpijskiego
Księgarnia weterynaryjna Vetbooks
w Hali Wielofunkcyjnej AWF

Pokój nr 36 lub 39
Al. I.J. Paderewskiego 35
51-612 Wrocław


Księgarnia jest otwarta od poniedziałku do piątku, w godzinach 9:00 - 17:00.

Przy odbiorze osobistym można zapłacić na miejscu gotówką lub kartą płatniczą.