Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI ZAGADNIENIA OPRACOWANIE PRODU

09-01-2015, 15:06
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 124.25 zł     
Użytkownik ksiegarz-pl
numer aukcji: 4885704968
Miejscowość Tychy
Wyświetleń: 7   
Koniec: 09-01-2015 13:56:14

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Opracowanie produktów spożywczych podejście marketingowe

okładka
Opracowanie produktów spożywczych, począwszy od niewielkiej zmiany istniejącego asortymentu, a skończywszy na wprowadzeniu na rynek nowości, jest siłą napędową przemysłu spożywczego, Jest to jednak proces obciążony dużym ryzykiem, często kończący się niepowodzeniem. Jakie są klucze do sukcesu tego procesu?
Książka Opracowanie produktów spożywczych. Podejście marketingowe daje odpowiedź na to pytanie. Napisali ją wybitni specjaliści w dziedzinie badań nad rozwojem rynku żywnościowego, dysponujący wiedzą i doświadczeniem zdobywanym przez ponad 40 lat. W pierwszej i drugiej części książki autorzy omówili zasadnicze elementy procesu opracowania produktu, a mianowicie:
- ogólną strategię biznesową firmy,
- poszczególne etapy procesu opracowania produktu,
- wiedzę niezbędną do realizacji tego procesu,
- ukierunkowanie opracowania produktu na potrzeby i wymagania klienta/konsumenta.

Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii

Autor: Mirosław Słowiński (red.)
Wydawca: SGGW
Rok wydania: 2014
Wydanie: I
Stron:
Format: 170 x 240 mm
Oprawa: miękka
ISBN:  [zasłonięte]978-8383-570-0

 


Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii

 

Spis treści:

I. TECHNOLOGIA MIĘSA      

  1. Struktura i skład chemiczny mięsa oraz wpływ przemian poubojowych na jego właściwości technologiczne 
  2. Peklowanie mięsa
  3. Proces produkcji wędlin 
  4. Proces produkcji konserw mięsnych
  5. Technologia wędlin podrobowych
  6. Technologia żywności wygodnej z mięsa drobiowego
  7. Zastosowanie hydrokoloidów polisacharydowych jako dodatków funkcjonalnych w przetwórstwie mięsa
  8. Wykorzystanie białek niemięśniowych w technologii mięsa
  9. Wykorzystanie fosforanów w technologii mięsa
  10. Ocena jakości handlowej jaj 
 
II. TECHNOLOGIA MLEKA                 
  1. Ocena mleka surowego i technologia mleka spożywczego
  2. Technologia mleka fermentowanego
  3. Technologia kwasowego i podpuszczkowego wytrącania białek mleka
  4. Technologia serów podpuszczkowych i twarogowych
  5. Technologia serów topionych
  6. Technologia masła i mleka w proszku
  7. Technologia deserów mlecznych 
 
III. PODSTAWY TECHNOLOGII GASTRONOMICZNEJ                      
  1. Procesy cieplne w technologii gastronomicznej
  2. Przyprawy i ich zastosowanie w technologii gastronomicznej
  3. Zupy i sosy w technologii gastronomicznej
  4. Metody wytwarzania i ocena ciast drożdżowych
  5. Ocena tłuszczów i olejów wykorzystywanych do smażenia potraw

 

masz pytanie zadzwoń:

32 [zasłonięte] 93 lub 32 [zasłonięte] 72

 

poniedziałek- piątek 8:00-20:00

sobota 8:00-14:00

 

 

 

wysyłka :

1 aukcja lub 1 przedmiot - poczta polska

kilka aukcji lub sztuk wysyłka kurierem


WYSYŁKA ZA GRANICĘ po uprzednim uzgodnieniu kosztów wysyłki wg cennika POCZTY POLSKIEJ dla danego kraju:

http://cennik.poczta-polska.pl/usluga,zagraniczny_paczka_pocztowa.html

- forma płatności przelew


 

REGULAMIN SKLEPU NA STRONIE O MNIE

kupujesz wypełnij - formularz płacę niezależnie od formy płatności


DANE DO PRZELEWU:

P.P.H.U Najbar Mirosław

ul.Batorego 24

43-100 Tychy

ING BANK ŚLĄSKI 92 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]3990023 [zasłonięte] 247368