Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI ZAGADNIENIA JAKOŚĆ ZAŻĄDZANIE

10-03-2015, 14:34
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 73.90 zł     
Użytkownik ksiegarz-pl
numer aukcji: 5071711300
Miejscowość Tychy
Wyświetleń: 4   
Koniec: 10-03-2015 13:47:31

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Zarządzanie jakością żywności

Ujęcie technologiczno-menedżerskie

okładka
Pierwsze profesjonalne opracowanie, w którym zarządzanie jakością żywności zostało przedstawione w ujęciu technologiczno-menedżerskim. Głównym elementem tego ujęcia jest nowoczesne zastosowanie technologicznych i menedżerskich teorii jakości tak, aby można było prognozować funkcjonowanie systemów kontroli jakości oraz je doskonalić. Ten unikatowy podręcznik będzie przydatny zarówno pracownikom naukowym, jak i kadrze pracującej w przemyśle oraz nauczycielom akademickim i studentom interesującym się, w szerokim zakresie, zagadnieniami produkcji żywności i polityki żywnościowej.

Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii

Autor: Mirosław Słowiński (red.)
Wydawca: SGGW
Rok wydania: 2014
Wydanie: I
Stron:
Format: 170 x 240 mm
Oprawa: miękka
ISBN:  [zasłonięte]978-8383-570-0

 


Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii

 

Spis treści:

I. TECHNOLOGIA MIĘSA      

  1. Struktura i skład chemiczny mięsa oraz wpływ przemian poubojowych na jego właściwości technologiczne 
  2. Peklowanie mięsa
  3. Proces produkcji wędlin 
  4. Proces produkcji konserw mięsnych
  5. Technologia wędlin podrobowych
  6. Technologia żywności wygodnej z mięsa drobiowego
  7. Zastosowanie hydrokoloidów polisacharydowych jako dodatków funkcjonalnych w przetwórstwie mięsa
  8. Wykorzystanie białek niemięśniowych w technologii mięsa
  9. Wykorzystanie fosforanów w technologii mięsa
  10. Ocena jakości handlowej jaj 
 
II. TECHNOLOGIA MLEKA                 
  1. Ocena mleka surowego i technologia mleka spożywczego
  2. Technologia mleka fermentowanego
  3. Technologia kwasowego i podpuszczkowego wytrącania białek mleka
  4. Technologia serów podpuszczkowych i twarogowych
  5. Technologia serów topionych
  6. Technologia masła i mleka w proszku
  7. Technologia deserów mlecznych 
 
III. PODSTAWY TECHNOLOGII GASTRONOMICZNEJ                      
  1. Procesy cieplne w technologii gastronomicznej
  2. Przyprawy i ich zastosowanie w technologii gastronomicznej
  3. Zupy i sosy w technologii gastronomicznej
  4. Metody wytwarzania i ocena ciast drożdżowych
  5. Ocena tłuszczów i olejów wykorzystywanych do smażenia potraw

 

masz pytanie zadzwoń:

32 [zasłonięte] 93 lub 32 [zasłonięte] 72

 

poniedziałek- piątek 8:00-20:00

sobota 8:00-14:00

 

 

 

wysyłka :

1 aukcja lub 1 przedmiot - poczta polska

kilka aukcji lub sztuk wysyłka kurierem


WYSYŁKA ZA GRANICĘ po uprzednim uzgodnieniu kosztów wysyłki wg cennika POCZTY POLSKIEJ dla danego kraju:

http://cennik.poczta-polska.pl/usluga,zagraniczny_paczka_pocztowa.html

- forma płatności przelew


 

REGULAMIN SKLEPU NA STRONIE O MNIE

kupujesz wypełnij - formularz płacę niezależnie od formy płatności


DANE DO PRZELEWU:

P.P.H.U Najbar Mirosław

ul.Batorego 24

43-100 Tychy

ING BANK ŚLĄSKI 92 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]3990023 [zasłonięte] 247368