Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO opis

21-03-2015, 8:02
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 38 zł     
Użytkownik azymut-book
numer aukcji: 5106976848
Miejscowość Bielsko-Biała
Wyświetleń: 5   
Koniec: 21-03-2015 07:57:35

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Rok wydania (xxxx): 2014
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

WYBRANE ZAGADNIENIA Z TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO

I PODSTAW GASTRONOMII 

M. SŁOWIŃSKI  

INFORMACJE:



Wydawnictwo - SGGW

Rok - 2014

Stron - 285

Oprawa - MIĘKKA

Format - B5


STAN - NOWA


 

 

ZASADY:

Dane do przelewu:



* wszelkie pytania proszę kierować PRZED podjęciem decyzji o kupnie

* NIE WYSYŁAMY ZA POBRANIEM KUPUJĄCYM O WĄTPLIWEJ REPUTACJI ALLEGRO

* wysyłka odbywa się w ciągu MAX. 2 dni roboczych od momentu zaksięgowania wpłaty na koncie

* wszystkie książki wysyłamy w kopertach ochronnych (istnieje możliwość odbioru osobistego po wcześniejszym umówieniu się


Więcej informacji na stronieO MNIE

REAL FOTO- wszystkie fotografie przedstawiają rzeczywisty stan książek

WYSTAWIAMY
FAKTURY VAT


Opis:

1. Technologia mięsa ... 5

 

1.1. Struktura i skład chemiczny mięsa oraz wpływ przemian poubojowych na jego właściwości technologiczne

Andrzej Tyburcy, Tomasz Florowski ... 7

1.2. Peklowanie mięsa

Lech Adamczak, Mirosław Słowiński ... 20

1.3. Proces produkcji wędlin

Mirosław Słowiński, Krzysztof Dasiewicz ... 30

1.4. Proces produkcji konserw mięsnych

Lech Adamczak, Aneta Cegiełka ... 43

1.5. Technologia wędlin podrobowych

Tomasz Florowski, Krzysztof Dasiewicz ... 57

1.6. Technologia żywności wygodnej z mięsa drobiowego

Dorota Pietrzak, Aneta Cegiełka ... 71

1.7. Zastosowanie hydrokoloidów polisacharydowych jako dodatków funkcjonalnych w przetwórstwie mięsa

Aneta Cegiełka, Lech Adamczak ... 83

1.8. Wykorzystanie białek niemięśniowych w technologii mięsa

Krzysztof Dasiewicz, Marta Chmiel ... 94

1.9. Wykorzystanie fosforanów w technologii mięsa

Marta Chmiel, Mirosław Słowiński ... 106

1.10. Ocena jakości handlowej jaj

Dorota Pietrzak, Jan Mroczek ... 116

 

2. Technologia mleka ... 131

 

2.1. Ocena mleka surowego i technologia mleka spożywczego

Anna Berthold-Pluta, Antoni Pluta ... 133

2.2. Technologia mleka fermentowanego

Katarzyna Kycia, Stanisław Zmarlicki ... 149

2.3. Technologia kwasowego i podpuszczkowego wytrącania białek mleka

Małgorzata Ziarno, Katarzyna Kycia ... 164

2.4. Technologia serów podpuszczkowych i twarogowych

Antoni Pluta, Anna Berthold-Pluta ... 176

2.5. Technologia serów topionych

Antoni Pluta, Anna Berthold-Pluta ... 188

2.6. Technologia masła i mleka w proszku

Katarzyna Kycia, Małgorzata Ziarno ... 196

2.7. Technologia deserów mlecznych

Katarzyna Kycia, Małgorzata Ziarno ... 208

 

3. Podstawy technologii gastronomicznej ... 223

 

3.1. Procesy cieplne w technologii gastronomicznej

Tomasz Florowski, Aneta Cegiełka ... 224

3.2. Przyprawy i ich zastosowanie w technologii gastronomicznej

Aneta Cegiełka, Tomasz Florowski ... 235

3.3. Zupy i sosy w technologii gastronomicznej

Marta Chmiel, Dorota Pietrzak ... 247

3.4. Metody wytwarzania i ocena ciast drożdżowych

Małgorzata Sobczyk ... 261

3.5. Ocena tłuszczów i olejów wykorzystywanych do smażenia potraw

Magdalena Maszewska, Krzysztof Krygier ... 273





PRZED PODJĘCIEM DECYZJI PROSZĘ O ZAPOZNANIE SIĘ ZE STRONĄ ,,O MNIE"


ZAPRASZAM NA INNE NASZE AUKCJE

POZDRAWIAM