Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Technologia żywności i żywienia żywienie człowieka

05-07-2015, 21:27
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 35 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 5486481149
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 1   
Koniec: 05-07-2015 21:38:05

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nasze aukcje | Napisz do nas | O nas | Koszt wysyłki | Kontakt

Kontakt

E-mail: [zasłonięte]@agroswiat.pl

Telefony:

22[zasłonięte]226-67

512-[zasłonięte]-991

[zasłonięte]500-4567

Fax.: 22[zasłonięte]434-60
Formy płatności

Tradycyjny przelew na konto

Płacę z Allegro

Płatność przy odbiorze

Książki wysyłamy:

Pocztą Polską

Kurierem Opek

Nasze konta:

721[zasłonięte]200400[zasłonięte]20239[zasłonięte]364


501[zasłonięte]555811[zasłonięte]51500[zasłonięte]071

Koszt wysyłki

Bez względu na ilość zamówionych tytułów koszt wysyłki doliczany jest jednokrotnie i zależy od wagi książek.
Technologia żywności i żywienia
Technologia żywności i żywienia
Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego
  • Autor: red. Marek Zin
  • Wydawca, rok wydania: Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, 2014
  • Liczba stron : 402
  • Oprawa i wymiary: miękka, 160 x 230 mm
  • ISBN:[zasłonięte]978-8396-051-4
  • Podręcznik jest przeznaczony dla studentów wydziałów technologii żyw­ności i żywienia człowieka oraz pokrewnych specjalności, takich jak towaro­znawstwo żywności czy przetwórstwo żywności. Ponadto może być wykorzy­stywany przez słuchaczy tych kierunków nauczania, których program zawiera przedmioty związane z żywieniem człowieka (higiena żywności, dietetyka, bezpieczeństwo żywności).

    Treści teoretyczne i praktyczne zawarte w tym podręczniku obejmują spo­soby pozyskiwania najważniejszych surowców i produktów spożywczych w na­szym kraju i ich znaczenie w diecie. Publikacja uzupełnia również wiedzę z zakresu właściwości fizykochemicznych oraz podstawowego składu żywności i ich przemian podczas różnych procesów technologicznych.

    Technologia żywności jest nauką bardzo obszerną i musi być ciągle pogłę­biana oraz poszerzana, więc wymaga nie tylko znajomości chemii organicznej czy podstaw biochemii, ale również powinna być uzupełniana o najnowsze doniesienia naukowe z zakresu różnych procesów technologicznych.

    W związku z tym, opracowanie niniejsze może być pomocne także dla osób zatrudnionych w różnych gałęziach przemysłu spożywczego i jednost­kach związanych z dystrybucją oraz kontrolą jakości produktów spożyw­czych (SANEPID, IJHARS).

    W treści:

    1. Związki chemiczne produktów spożywczych 11

    1.1. Białka 12

    1.2. Tłuszcze 20

    1.3. Cukrowce 29

    1.4. Witaminy 33

    1.5. Składniki mineralne 44

    1.6. Woda 52

    2. Dodatki do produktów spożywczych 57

    3. Przemiany w produktach spożywczych 74

    4. Zboża 91

    5. Produkty zbożowe 99

    6. Pieczywo 109

    7. Owoce 102

    8. Warzywa 136

    9. Produkty owocowe i warzywne 150

    10. Cukier 155

    11. Miód 159

    12. Produkty cukiernicze 177

    13. Czekolada 185

    14. Wyroby przemysłu fermentacyjnego 190

    15. Mięso i produkty mięsne 210

    16. Ryby i produkty rybne 310

    17. Mleko i produkty mleczne 331

    18. Jaja i produkty jajczarskie 350

    19. Tłuszcze jadalne 367

    20. Kawa 390

    21. Herbata 395

    tem_towaro
    Dziękujemy za odwiedzenie naszych aukcji!