Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Technologia żywności cz.2 Czarbniecka - avalonpl

31-01-2014, 16:23
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 29.90 zł     
Użytkownik Konarski_W
numer aukcji: 3847526206
Miejscowość Kraśnik
Wyświetleń: 5   
Koniec: 31-01-2014 14:11:56

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
Avalon prezentuje:
Avalon
o nas regulamin komentarze nasze aukcje email


Technologia żywności cz.2 - Technologie kierunkowe T1

 

Ewa Czarbniecka-Skubina - Format ab

 

 

Podręcznik został dopuszczony do użytku szkolnego w 2011 roku. Spis treści: I. PRZETWÓRSTWO ZBOŻOWE Asortyment przetwórstwa zbożowego Surowce podstawowe stosowane w przetwórstwie zbożowym Właściwości zbóż i ich znaczenie technologiczne Dodatki i materiały pomocnicze stosowane w przetwórstwie zbożowym Podstawowe operacje i procesy technologiczne oraz maszyny i urządzenia stosowane w przetwórstwie zbożowym Produkcja mąki pszennej Wytwarzanie produktów łuskanych (kasza jęczmienna) Wytwarzanie płatków owsianych Wytwarzanie produktów modyfikowanych (preparowane przetwory śniadaniowe) Wytwarzanie makaronów Produkcja pasz (mieszanek paszowych) 1 Systemy kontroli jakości stosowane w przetwórstwie zbóż Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa zbożowego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa zbóż   II. PRZETWÓRSTWO SUROWCÓW OLEJARSKICH Zakres przetwórstwa surowców olejarskich Surowce stosowane w przetwórstwie olejarskim Dodatki i materiały pomocnicze stosowane w przetwórstwie surowców olejarskich Produkcja surowych olejów roślinnych Rafinacja oleju surowego Modyfikacja tłuszczów roślinnych Produkcja margaryny Maszyny i urządzenia stosowane w przetwórstwie surowców olejarskich Produkty uboczne przetwórstwa surowców olejarskich Systemy kontroli jakości stosowane w przetwórstwie surowców olejarskich Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa surowców olejarskich Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa surowców olejarskich   III. PRZETWÓRSTWO ZIEMNIAKÓW Zakres przetwórstwa ziemniaków Surowce stosowane w przetwórstwie ziemniaków Dodatki i materiały pomocnicze w przetwórstwie ziemniaków Etapy procesu technologicznego w przetwórstwie ziemniaków Produkcja skrobi ziemniaczanej (krochmalu ziemniaczanego) Produkcja hydrolizatów skrobiowych Produkcja karmelu Produkcja suszy ziemniaczanych Produkcja chipsów ziemniaczanych Produkcja frytek ziemniaczanych Produkcja skrobi modyfikowanej Produkty uboczne przemysłu ziemniaczanego Systemy kontroli jakości stosowane w przetwórstwie ziemniaków Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa ziemniaków Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowejw zakładach przetwórstwa ziemniaków   IV. PRZETWÓRSTWO BURAKÓW CUKROWYCH Zakres przetwórstwa buraków cukrowych Budowa i skład chemiczny buraka cukrowego Jakość technologiczna buraka cukrowego Materiały pomocnicze stosowane w przetwórstwie buraków cukrowych Produkcja cukru z buraka cukrowego   Produkty uboczne przemysłu cukrowniczego Systemy kontroli jakości stosowane w przemyśle cukrowniczym Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przemysłu cukrowniczego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w cukrowni   V. PRZETWORY OWOCOWE I WARZYWNE Zakres przetwórstwa owoców i warzyw Surowce dla przetwórstwa owocowo-warzywnego Jakość surowców owocowych i warzywnych Dodatki i materiały pomocnicze stosowane w przetwórstwie owocowo-warzywnym Produkcja półproduktów owocowych i warzywnych Produkcja przetworów owocowych i warzywnych Inne produkty przetwórstwa owoców i warzyw Systemy kontroli jakości stosowane w przetwórstwie owocowo-warzywnym Odpady poprodukcyjne Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa owocowo-warzywnego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa owocowo-warzywnego   VI. PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY Zakres produkcji przemysłu fermentacyjnego Surowce, dodatki i materiały pomocnicze stosowane w przemyśle fermentacyjnym Produkcja słodu i piwa Produkcja wina Produkcja surówki, spirytusu i wódek Produkcja drożdży piekarskich i prasowanych Produkcja kwasów spożywczych Systemy kontroli stosowane w przemyśle fermentacyjnym Zagrożenia środowiska naturalnego spowodowane działalnością przemysłu fermentacyjnego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w browarach, winiarniach, gorzelniach i innych zakładach przemysłu fermentacyjnego   VII. PRODUKCJA PIEKARSKO-CIASTKARSKA Zakres produkcji piekarsko-ciastkarskiej Surowce, dodatki i materiały pomocnicze stosowane do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich Produkcja pieczywa 7 Produkcja półproduktów i wyrobów ciastkarskich Konfekcjonowanie oraz pakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich Maszyny i urządzenia stosowane w produkcji piekarsko-ciastkarskiej Linie produkcyjne do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich Systemy kontroli jakości w produkcji piekarsko-ciastkarskiej Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów produkcji piekarsko-ciastkarskiej Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w produkcji piekarsko-ciastkarskiej   VIII. PRODUKCJA CUKIERNICZA Zakres produkcji cukierniczej Surowce, dodatki i materiały pomocnicze stosowane do produkcji cukierniczej Półprodukty cukiernicze Produkcja cukierków Produkcja czekolady i wyrobów czekoladowych Produkcja kakao i wyrobów w polewie kakaowej Trwałe pieczywo cukiernicze Wyroby cukiernicze trwałe pozostałe Produkcja wschodnich wyrobów cukierniczych Konfekcjonowanie i pakowanie produktów cukierniczych Maszyny i urządzenia stosowane w produkcji cukierniczej Linie produkcyjne w produkcji cukierniczej Systemy kontroli jakości stosowane podczas produkcji cukierniczej Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów produkcji cukierniczej Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w produkcji cukierniczej

zapraszamy do naszych sklepów allegro
książki - e-avalon
zabawki - e-avalon-zabawki



sprzedawca:

Księgarnia Avalon.pl
Włodzimierz Konarski
ul. Kościuszki 2
23-200 Kraśnik
tel.: 607 [zasłonięte] 490

Mój stan
email: [zasłonięte]@avalon.pl
NIP - 715[zasłonięte]000-02
REGON - 430[zasłonięte]650
Nr konta: 41 1240 [zasłonięte] 2[zasłonięte]3951110 [zasłonięte] 230504

Avalon





#