Technika w praktyce Zajęcia żywieniowe NOWA ERA
ISBN:
|
978[zasłonięte][zasłonięte]40992
|
Strony:
|
144
|
Autor:
|
Katarzyna Wilczek, Ewa Uljasz
|
Wydawnictwo:
|
NOWA ERA
|
Zawartość::
|
Podręcznik z ćwiczeniami
|
Format::
|
172x242 mm
|
nr dopuszczenia::
|
196/3/2009
|
stan magazynowy::
|
|
Poziom::
|
|
Wiek::
|
|
Wersja/rodzaj::
|
|
Ilość::
|
|
pojemność::
|
|
wymiary::
|
|
Producent::
|
|
kolor::
|
|
okładka::
|
|
ilość graczy::
|
|
Licencja::
|
|
|
|
Opis produktu:
„Technika w praktyce. Najlepsza w szkolnej praktyce.” Realizacja zajęć technicznych nawet bez szkolnej pracowni
Podręcznik z ćwiczeniami z serii wydawniczej „Technika w praktyce” zawierający treści nauczania do realizacji nowej podstawy programowej w zreformowanym gimnazjum na 30 godzinach lekcyjnych. Podobnie jak inne podręczniki z tej serii zawiera specjalne oznakowanie treści nauczania w celu ułatwienia poruszania się po podręczniku.
Podręcznik składa się z 10 rozdziałów (plus indeks), w których zawarto wiadomości praktyczne, przydatne w codziennym życiu – od prawidłowego zagospodarowania kuchni przyjaznej użytkownikom, budowy i bezpiecznej eksploatacji domowego sprzętu AGD, poprzez zasady prawidłowego i racjonalnego żywienia – jadłospisy i diety, technologię żywienia i obróbkę żywności do regionalnych tradycji kulinarnych, przygotowania posiłków i zachowania się przy stole. Podręcznik omawia też problemy żywnościowe współczesnego świata. Dziesiąty rozdział podręcznika „Kulinarne zajęcia praktyczne”, jeżeli w szkole nie ma warunków do praktycznej realizacji zajęć technicznych(brak pracowni), rekomendujemy jako doskonały materiał teoretyczny, a pozyskane wiadomości i umiejętności mogą uczniowie sprawdzić i wykorzystać w domu, pod kierunkiem rodziców lub opiekunów.
kliknij na mapkę aby
powiększyć:
|