![](http://www.elpat.com.pl/images/Loga/ss_logo%20kopia.jpg)
Witamy serdecznie na aukcjach firmy ELPAT - ogólnopolskiej sieci handlowej.
![](http://www.elpat.com.pl/baner/reklama%20ksiazki.gif)
![](http://www.elpat.com.pl/obrazkipomocnicze/buttons%20fotografia.jpg) ![](http://www.elpat.com.pl/obrazkipomocnicze/buttons%20edycja%20zdjec.jpg) ![](http://www.elpat.com.pl/obrazkipomocnicze/buttons%20informatyka.jpg)
![](http://www.elpat.com.pl/obrazkipomocnicze/buttons%20beletrystyka.jpg) ![](http://www.elpat.com.pl/obrazkipomocnicze/buttons%20przewodniki.jpg) ![](http://www.elpat.com.pl/obrazkipomocnicze/buttons%20albumy.jpg)
![](http://www.elpat.com.pl/obrazkipomocnicze/buttons%20slowniki.jpg) ![](http://www.elpat.com.pl/obrazkipomocnicze/buttons%20audio%20kursy.jpg) ![](http://www.elpat.com.pl/obrazkipomocnicze/buttons%20podroznicze.jpg)
![](http://www.elpat.com.pl/obrazkipomocnicze/buttons%20przedszkole.jpg) ![](http://www.elpat.com.pl/obrazkipomocnicze/buttons%20zintegrowane.jpg) ![](http://www.elpat.com.pl/obrazkipomocnicze/buttons%20podstawowa46.jpg)
![](http://www.elpat.com.pl/obrazkipomocnicze/buttons%20gimnazjum.jpg) ![](http://www.elpat.com.pl/obrazkipomocnicze/buttons%20ponadgimnazjalne.jpg) ![](http://www.elpat.com.pl/obrazkipomocnicze/buttons%20gramatyki.jpg)
Technika w praktyce
Zajęcia żywieniowe
NOWA PODSTAWA PROGRAMOWA
![](http://elpat.com.pl/allegro/ksiazki/FB49598A-04BA-4FF6-A186-9D554E107D81.JPEG)
Nr dopuszczenia MEN: 196/3/2009
![](http://www.elpat.com.pl/images/banners/od%20reki.gif)
![](http://www.elpat.com.pl/obrazkipomocnicze/przyzakupie.jpg)
Opis produktu:
„Technika w praktyce. Najlepsza w szkolnej praktyce.” Realizacja zajęć technicznych nawet bez szkolnej pracowni
Podręcznik z ćwiczeniami z serii wydawniczej „Technika w praktyce” zawierający treści nauczania do realizacji nowej podstawy programowej w zreformowanym gimnazjum na 30 godzinach lekcyjnych. Podobnie jak inne podręczniki z tej serii zawiera specjalne oznakowanie treści nauczania w celu ułatwienia poruszania się po podręczniku. Podręcznik składa się z 10 rozdziałów (plus indeks), w których zawarto wiadomości praktyczne, przydatne w codziennym życiu – od prawidłowego zagospodarowania kuchni przyjaznej użytkownikom, budowy i bezpiecznej eksploatacji domowego sprzętu AGD, poprzez zasady prawidłowego i racjonalnego żywienia – jadłospisy i diety, technologię żywienia i obróbkę żywności do regionalnych tradycji kulinarnych, przygotowania posiłków i zachowania się przy stole. Podręcznik omawia też problemy żywnościowe współczesnego świata. Dziesiąty rozdział podręcznika „Kulinarne zajęcia praktyczne”, jeżeli w szkole nie ma warunków do praktycznej realizacji zajęć technicznych(brak pracowni), rekomendujemy jako doskonały materiał teoretyczny, a pozyskane wiadomości i umiejętności mogą uczniowie sprawdzić i wykorzystać w domu, pod kierunkiem rodziców lub opiekunów. Dodatkową pomocą jest Książka Nauczyciela (bezpłatna dla nauczyciela po podpisaniu deklaracji), w której zamieszczono m.in. programy nauczania z rozkładem materiału i planem wynikowym, klucze do zadań z podręcznika i płytę DVD z filmami edukacyjnymi, przedstawiającymi procesy technologiczne i produkcyjne (po 5 filmów do każdego podręcznika). |