Autor: Katarzyna Wilczek, Ewa Uljasz
ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]40992
Ilość stron: 144
Wydawnictwo: Nowa Era
Numer dopuszczenia MEN: 196/3/2009
„Technika w praktyce. Najlepsza w szkolnej praktyce.” Realizacja zajęć technicznych nawet bez szkolnej pracowni
Najbardziej popularny i oczekiwany przez nauczycieli podręcznik z ćwiczeniami z serii wydawniczej „Technika w praktyce” zawierający treści nauczania do realizacji nowej podstawy programowej w zreformowanym gimnazjum na 30 godzinach lekcyjnych. Podobnie jak inne podręczniki z tej serii zawiera specjalne oznakowanie treści nauczania w celu ułatwienia poruszania się po podręczniku.
Podręcznik składa się z 10 rozdziałów (plus indeks), w których zawarto wiadomości praktyczne, przydatne w codziennym życiu – od prawidłowego zagospodarowania kuchni przyjaznej użytkownikom, budowy i bezpiecznej eksploatacji domowego sprzętu AGD, poprzez zasady prawidłowego i racjonalnego żywienia – jadłospisy i diety, technologię żywienia i obróbkę żywności do regionalnych tradycji kulinarnych, przygotowania posiłków i zachowania się przy stole. Podręcznik omawia też problemy żywnościowe współczesnego świata. Dziesiąty rozdział podręcznika „Kulinarne zajęcia praktyczne”, jeżeli w szkole nie ma warunków do praktycznej realizacji zajęć technicznych(brak pracowni), rekomendujemy jako doskonały materiał teoretyczny, a pozyskane wiadomości i umiejętności mogą uczniowie sprawdzić i wykorzystać w domu, pod kierunkiem rodziców lub opiekunów.
waga: 440 g
U Nas Książki Tylko NOWE!!!
U Nas realne Koszty wysyłki!!!
Sami wybieracie Rodzaj Przesyłki (Firmę Przewozową)
Wszystko podane na stronie "O MNIE" (wystarczy kliknąć)