Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Technika chłodnicza Butrymowicz

21-03-2015, 13:06
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 85 zł     
Użytkownik PIM_pl
numer aukcji: 5107789918
Miejscowość Tychy
Wyświetleń: 4   
Koniec: 21-03-2015, 12:49

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
Rok wydania (xxxx): 2014
Kondycja: bez śladów używania

info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Księgarnia PIM, Tychy, ul. Jana Pawła II 20

tel.  501 [zasłonięte] 370

Księgarnia stacjonarna:
519 [zasłonięte] 288

504 [zasłonięte] 187

p[zasłonięte]@tlen.pl

Można łączyć zamówienie z zakupami dokonanymi na koncie: piotr26047 

Książki wysyłamy listem poleconym lub paczką w ciągu 1-3 dni roboczych po otrzymaniu wpłaty na
konto.

Na prośbę kupującego wystawiamy fakturę VAT.

W tytule przelewu proszę podać Nick z Allegro lub numer aukcji.


Odbiór osobisty:

Księgarnia PIM, Tychy

ul. Jana Pawła II 20

pon-pt 10-19; sob 10-16.

tel. 519 [zasłonięte] 288

Przy odbiorze osobistym proszę o kontakt z księgarnią w godzinach pracy księgarni.

Wpłata na konto

Pobranie:  w przypadku przesyłki pobraniowej prosimy o mailową dyspozycję do wysyłki za pobraniem. 

Bez względu na ilość zakupionych książek koszt przesyłki doliczamy tylko raz i wynosi on maksymalnie 10 zł.

Priorytet - dopłata 1,50 zł

Technika chłodnicza
Poradnik
Butrymowicz Dariusz, Baj Piotr, Śmierciew Kamil
 Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN

ISBN:[zasłonięte]978-83-17844-4
 Format: 15.0x23.8cm
 Liczba stron: 560
 Oprawa: Twarda
 Wydanie: 2014 r.

 Nowoczesny poradnik obejmujący podstawowe zagadnienia techniki chłodniczej - istotne ze względu na certyfikację zgodną z obecnym stanem prawnym w tej dziedzinie techniki w Europie. Zawiera także wiele zagadnień uzupełniających, przedstawiających nowe rozwiązania wynikające w dużej mierze z aktualnych wymagań w zakresie ochrony środowiska oraz efektywności energetycznej.

Poradnik składa się z trzech części:
? część A zawiera niezbędne wiadomości z zakresu termodynamiki oraz budowy i funkcjonowania urządzeń chłodniczych,
? część B jest poświęcona obowiązującym regulacjom prawnym dotyczącym stosowania substancji kontrolowanych oraz F-gazów,
? część C zawiera tabele i wykresy właściwości termodynamicznych czynników chłodniczych najczęściej spotykanych na rynku.
Omówiono w nim również nowe aspekty wykorzystywania naturalnych czynników chłodniczych, które są jedyną alternatywą dla wycofywanych i ograniczanych kolejnymi przepisami syntetycznych czynników chłodniczych. Nie zabrakło też wiadomości czysto praktycznych z zakresu montażu, serwisowania oraz obsługi urządzeń i instalacji chłodniczych zawierających substancje z grupy HFC. Zamieszczono także informacje z zakresu prawidłowego doboru samych urządzeń, jak i ich poszczególnych komponentów.

Poradnik jest skierowany do pracowników firm z branży chłodniczej, klimatyzacyjnej i pomp ciepła, a także właścicieli, serwisantów i operatorów tych urządzeń. Pomocny będzie szczególnie dla osób przystępujących do egzaminu F-gazowego, którego zdanie uprawnia do uzyskania odpowiedniego certyfikatu kwalifikacji, wymaganego przez obowiązujące Rozporządzenie (WE) nr 842/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady z 17 maja 2006 r. w sprawie niektórych fluorowanych gazów cieplarnianych; ujęto w nim także informacje o najnowszej nowelizacji tego Rozporządzenia z 16 kwietnia 2014 r. Przydatny będzie również dla studentów uczelni technicznych.