Ekologiczny sok z czarnego bzu 0,3l
| producent: BIOFOOD |
zwrot: 10 dni |
| kod produktu: |
seria: |
Krótki opis
Pyszny sposób na uzupełnienie witaminy C, prowitaminy A i mikropierwiastków. Oczyszcza krew, działa napotnie, lekko przeciwbólowo, doskonały do wspomagania detoksykacji.
OWOCE CZARNEGO BZU:
- kryją w sobie m.in: glikozydy antocyjanowe, pektyny, garbniki, kwasy owocowe, witaminy (szczególnie dużo C i prowitaminy A), sole mineralne (wapnia, potasu, sodu, glinu i żelaza);
- działają napotnie i moczopędnie, w nieco mniejszym stopniu - przeciwbólowo;
- oczyszcza krew z toksyn, pomaga usuwać z organizmu szkodliwe produkty przemiany materii i toksyny w chorobach reumatycznych oraz skórnych. Lekko też odtruwa;
- pomaga w stanach zapalnych żołądka i jelit, a także jako pomocniczy lek przeciwbólowy w nerwobólach i rwie kulszowej.
Dlaczego BIO FOOD?
Żywność Ekologiczna BIO FOOD sp. z o.o. od samego początku swojego powstania tj. od 1994 roku zajmuje się wyłącznie przetwórstwem owoców i warzyw ekologicznych. Przetwórnia skoncentrowana jest na produkcji wysokiej jakości soków owocowych, soków owocowo-warzywnych, soków z warzyw kwaszonych, smoothie.
Uzupełnieniem asortymentu są przetwory owocowo-warzywne takie jak: korniszony, kapusta kwaszona, sałatki warzywne powidła śliwkowe, masło sezamowe i zupy ekologiczne. Bio Food jest członkiem Stowarzyszenia Polska Ekologia oraz Kujawsko Pomorskiego Stowarzyszenia EKOŁAN. W 2012 roku w zakupionym nowoczesnym zakładzie wdrożono system zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności ISO 22000.
Wiele naszych produktów, a zwłaszcza soki kwaszone z warzyw, postrzegane są przez współczesną medycynę jako żywność będąca doskonalą profilaktyką w wielu chorobach układu pokarmowego oraz chorób nowotworowych. W tych ostatnich schorzeniach soki kwaszone ze względu na łatwą przyswajalność makro i mikroelementów oraz obecność związków antocyjanowych pochodzących z buraka, marchwi , selera lub czerwonych winogron mogą działać zarówno profilaktycznie, jak i wspomagać leczenie farmakologiczne.
Badania soku z buraka kwaszonego prowadzone w latach 2[zasłonięte]010-20 przez SGGW w Warszawie udowodniły, że sok ten niszczył komórki nowotworowe raka żołądka.W maju 2010 roku nasz produkt Biosmoothie truskawkowe otrzymało główną nagrodę: Best of Organic 2010 w konkursie na najlepszy produkt ekologiczny organizowanym przez EkoConect podczas seminarium Organic Marketing Forum 2010, a w październiku 2010 na Targach Natura Food w Łodzi otrzymaliśmy wyróżnienie za produkt Biosmoothie brzoskwiniowe. Na tych samych Targach w 2011 za produkt sok z Buraka kwaszonego otrzymaliśmy główną nagrodę. W roku 2012 ekologiczny sok z marchwi kwaszonej został nagrodzony Złotym Medalem na Targach Natura Food jako najlepszy produkt ekologiczny na rynku polskim a w roku 2013 otrzymaliśmy tą samą nagrodę tym razem za ekologiczny sok wielowarzywny. W tym samym roku Ekologiczny Sok z buraka kwaszonego został uznany za produkt innowacyjny i otrzymał Certyfikat „Dobry produkt-wybór ekspertów” na gali zorganizowanej przez czasopismo Rynek Spożywczy.