Ekologiczny syrop malinowy 0,25l
producent: BIOFOOD |
zwrot: 10 dni |
kod produktu: |
seria: |
Krótki opis
Zdrowy, ekologiczny sok malinowy: do napojów, drinków, deserów, sosów owocowych. Sprawdzi się również solo!
Jest to syrop naturalnie wytworzony z soku z malin . Uzyskany syrop odpowietrza się , rozlewa do butelek i pasteryzuje, po czym schładza.
Działanie prozdrowotne malin:
- są środkiem przeciwgorączkowym i napotnym, ponieważ kwas salicylowy w nich zawarty pobudza gruczoły potowe, a malinowe olejki eteryczne rozgrzewają;
- działają przeciwzapalnie, ściągająco i przeciwbakteryjnie,
- działają uspokajająco,
- obniżają ciśnienie krwi, wzmacniają serce i mają działanie przeciwmiażdżycowe dzięki minerałom w nich zawartym,
- żelazo i miedź mogą wspomóc leczenie anemii,
- potas reguluje gospodarkę wodno-elektrolitową organizmu, dlatego maliny zalecane są osobom mającym choroby nerek lub woreczka żółciowego,
- hamują rozwój bakterii jelitowych, zmniejszają biegunkę,
- są pomocne w łagodzeniu bólu miesiączkowego, gdyż powodują rozkurcz mięśni gładkich,
- duża ilość witamin wpływa korzystnie na układ odpornościowy,
- polifenole, silne antyoksydanty, chronią przed wolnymi rodnikami i opóźniają starzenie się,
- zawarty w nich kwas elagowy jest silnym antyoksydantem, wzmacnia odporność organizmu i, według najnowszych badań, posiada właściwości przeciwnowotworowe.
Sok z malin ekologicznych 50%, ekologiczny cukier trzcinowy 50% |
|
ciekła |
czerwony |
słodki |
typowy dla soku z malin |
brak |
Dlaczego BIO FOOD?
Żywność Ekologiczna BIO FOOD sp. z o.o. od samego początku swojego powstania tj. od 1994 roku zajmuje się wyłącznie przetwórstwem owoców i warzyw ekologicznych. Przetwórnia skoncentrowana jest na produkcji wysokiej jakości soków owocowych, soków owocowo-warzywnych, soków z warzyw kwaszonych, smoothie.
Uzupełnieniem asortymentu są przetwory owocowo-warzywne takie jak: korniszony, kapusta kwaszona, sałatki warzywne powidła śliwkowe, masło sezamowe i zupy ekologiczne. Bio Food jest członkiem Stowarzyszenia Polska Ekologia oraz Kujawsko Pomorskiego Stowarzyszenia EKOŁAN. W 2012 roku w zakupionym nowoczesnym zakładzie wdrożono system zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności ISO 22000.
Wiele naszych produktów, a zwłaszcza soki kwaszone z warzyw, postrzegane są przez współczesną medycynę jako żywność będąca doskonalą profilaktyką w wielu chorobach układu pokarmowego oraz chorób nowotworowych. W tych ostatnich schorzeniach soki kwaszone ze względu na łatwą przyswajalność makro i mikroelementów oraz obecność związków antocyjanowych pochodzących z buraka, marchwi , selera lub czerwonych winogron mogą działać zarówno profilaktycznie, jak i wspomagać leczenie farmakologiczne.
Badania soku z buraka kwaszonego prowadzone w latach 2[zasłonięte]010-20 przez SGGW w Warszawie udowodniły, że sok ten niszczył komórki nowotworowe raka żołądka.W maju 2010 roku nasz produkt Biosmoothie truskawkowe otrzymało główną nagrodę: Best of Organic 2010 w konkursie na najlepszy produkt ekologiczny organizowanym przez EkoConect podczas seminarium Organic Marketing Forum 2010, a w październiku 2010 na Targach Natura Food w Łodzi otrzymaliśmy wyróżnienie za produkt Biosmoothie brzoskwiniowe. Na tych samych Targach w 2011 za produkt sok z Buraka kwaszonego otrzymaliśmy główną nagrodę. W roku 2012 ekologiczny sok z marchwi kwaszonej został nagrodzony Złotym Medalem na Targach Natura Food jako najlepszy produkt ekologiczny na rynku polskim a w roku 2013 otrzymaliśmy tą samą nagrodę tym razem za ekologiczny sok wielowarzywny. W tym samym roku Ekologiczny Sok z buraka kwaszonego został uznany za produkt innowacyjny i otrzymał Certyfikat „Dobry produkt-wybór ekspertów” na gali zorganizowanej przez czasopismo Rynek Spożywczy.