Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

TAJEMNICE KAWY - SARA MAGDALENA WOŹNY - NOWA WAWA!

28-02-2012, 21:44
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 33.20 zł     
Użytkownik hajduchek
numer aukcji: 2036873703
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 19   
Koniec: 03-02-2012 10:43:42

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2011
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
Sprzedający
Inne moje aukcje 
   Moje Komentarze    
Dodaj do ulubionych
Kontakt
Zadaj pytanie sprzedającemu   
Telefon: 507 [zasłonięte] 730    
Regulamin aukcji
  • Towar wysyłam po wpłacie na konto
  • Do wylicytowanej kwoty doliczam koszt wysyłki
  • Wysyłam na Twój adres zarejestrowany w Allegro
  • W przypadku innego adresu wysyłki  proszę o informację przed wysłaniem przelewu
  • Komentarz kupującemu wystawiam jako drugi.
Rachunek bankowy
mBank 48 1140 2004 0000 3102 3880 1422
Koszty przesyłki
  • List zwykły 6 zł    
  • List priorytetowy 7 zł    
  • Tylko przesyłki rejestrowane!!!    
  • Przy większej ilości - koszty ustalane indywidualnie
  • UWAGA!!! Koszty dostawy zostaną uwzględnione w cenach towarów proporcjonalnie do ich wartości
 

TAJEMNICE KAWY

  • AUTOR: SARA MAGDALENA WOŹNY
  • STRONY: 262, FORMAT: 14,5X20,5 CM
  • ISBN:[zasłonięte]978-8306-537-4
  • EAN: 978[zasłonięte][zasłonięte]50653
  • ROK WYDANIA: 2011
  • WYDAWNICTWO: ZYSK I S-KA
  • OPRAWA: BROSZUROWA

Kawa, kawa, kawa...

Co ona takiego w sobie ma?

Czemu zawdzięcza swój triumfalny marsz przez cały świat?

Elitarny niegdyś napój królów i filozofów szybko wzbudził powszechne zainteresowanie. Produkcja kawy na skalę przemysłową zdemokratyzowała wprawdzie jej spożycie, ale i sproblematyzowała przy okazji jej jakość.

Nie wystarczy kawę znać z widzenia... warto poznać jej rodowód - historię ziarenka od korzenia młodego kawowca aż po aromatyczną filiżankę.

Nie ma takiego sposobu przyrządzania kawy, w którym jakość samego ziarna nie grałaby pierwszych skrzypiec.

Królowa Saby delektowała się kawą dobrą z natury.

Współczesny konsument czuje się często nieco zagubiony w mnożących się na rynku rozmaitościach kawowych...

Jak dokonać dobrego wyboru?

Jakie kryteria przyjąć?

Jak przeprowadzić prosty test jakości?

Jakie alternatywne i niekonwencjonalne zastosowania ma kawa?

Jak odkryć na nowo kawowy Raj Utracony?

A zatem, tajemnicza kawo, zapraszamy pod lupę. Już czas...

I Ty możesz poczuć się jak prawdziwy kiper kawy!

Drogi Czytelniku, i Ty możesz stać się kawowym detektywem! Spróbuj samodzielnie w domu przetestować kawę ekologiczną i przemysłową. Kupując w sklepie po jednym opakowaniu każdej z nich, zwróć uwagę na to, by były one tego samego gatunku (najlepiej 100% arabica). Następnie przygotuj dwie równe filiżanki i nasyp do jednej z nich 7 gramów zmielonej kawy ekologicznej, a do drugiej tyle samo kawy przemysłowej. Zaparz obie wodą z czajnika o temperaturze około 95°C i pozostaw je na kilka godzin (nawet na całą noc). Teraz nadchodzi chwila prawdy. Spróbuj każdej z kaw (tylko nie krzyw się, że już zimna). W ten sposób można lepiej wysmakować zmiany, które zaszły w napoju po wystygnięciu i utlenieniu.

Każdy amator kawy po zapoznaniu się z książką Sary Woźny Tajemnice kawy wzbogaci swoją wiedzę o tym szlachetnym napoju.

Kordian Tarasiewicz