Tajemnica Adriana. Jak schudłem ponad 120 kg w niespełna rok
Adrian Lukoszek
"e media" Wydawnictwo
Na rynku jest cała masa książek napisanych przez ludzi, którzy sami nigdy nie byli grubi. Ta jest wyjątkowa — właśnie dlatego, że napisał ją człowiek, który sam pozbył się skutecznie 120-kilogramowej nadwagi. Książka jest poradnikiem, w którym Adrian Lukoszek prezentuje swój autorski sposób na „lżejsze” życie. Czytelnik znajdzie w nim między innymi garść przepisów na posiłki, w tym przykładowy jadłospis na 7 dni. Książka została napisana już po tym, jak w mediach zrobiło się głośno o Adrianie Lukoszku i jego osiągnięciu. Dlatego Autor zawarł w niej także odpowiedzi na liczne pytania ciągle do niego napływające od ludzi z problemem, który dla niego samego jest już tylko przeszłością — zatruwająca życie nadwaga.
Dobra Kuchnia Surówki
Czarkowska Iwona
Liczba stron: 48
Rok wydania: 2011
Wydawnictwo: DRAGON
Surówki dostarczają organizmowi solidnej dawki witamin i minerałów. Zawierają również substancje, które zwalczają wolne rodniki oraz chronią nas przed miażdżycą i chorobami nowotworowymi. Surowe warzywa i owoce regulują ponadto wchłanianie z pożywienia żelaza oraz złego cholesterolu.Do surówek należy wybierać tylko świeże produkty bez substancji chemicznych takich jak metale ciężkie czy pestycydy. Pełen koszyk zdrowych warzyw nie gwarantuje jednak, że surówka będzie pyszna. Aby osiągnąć efekt, który zadowoli najwybredniejsze podniebienie, warto wiedzieć, jak należy dobierać składniki. Kwaśne owoce i warzywa łączy się z niekwaśnymi, mdłe z ostrymi i aromatycznymi, bezbarwne z kolorowymi, mniej soczyste z zawierającymi dużo soku. Dzięki temu poprawimy nie tylko smak naszej surówki, ale również jej wygląd. Surówki to propozycja dla osób, które chcą tworzyć nowe kompozycje smakowe na swoich talerzach.