Makaron Tagliatelle de Konjac ze szpinakiem
Niskokaloryczny, bezglutenowy zamiennik makaronu o małej zawartości węglowodanów powstaje z rośliny Konjac, znanej od tysiącleci Japończykom, którzy słyną z długowieczności.
KONJAC jest rośliną uprawianą w Japonii, Chinach oraz Korei. W kuchni azjatyckiej KONJAC znajduje zastosowanie w postaci makaronu, mąki lub galaretek, które wytwarzane są z korzenia rośliny.
KONJAC jest bogaty w GLUCOMANNAN. Jest to wyjątkowy błonnik, który posiada szczególną zdolność wiązania dużej ilości wody dzięki czemu pęcznieje w żołądku zwiększając objętość i zapewniając uczucie sytości.
Makarony KONJAC:
-
mają bardzo niski indeks glikemiczny;
-
są niskokaloryczne
-
nie zawierają tłuszczu ani cukru;
-
błonnik glucomannan zwiększa w żołądku swoją objętość kilkudziesięciokrotnie zapewniając uczucie sytości;
-
obniżają poziom cholesterolu;
-
pomagają w odchudzaniu;
-
nie zawierają glutenu.
Makarony Konjac są łatwe w przygotowaniu.
Wystarczyć spłukać zimną wodą, gotować przez minutę w wodzie lub sosie.
Idealnie smakują w połączeniu z sosem pomidorowym, chudym mięsem i warzywami.
Skład: woda, proszek z Konjac 3%, sok ze szpinaku 10%
Waga: 200g (netto)
Najlepiej spożyć do 09.2014
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna |
25 kcal
/106 kJ
|
Białko |
0,4g |
Węglowodany
w tym cukry
|
3,2g
0,24
|
Tłuszcze
w tym nasycone
|
0,3g
0
|
Błonnik |
4g |
Sód
ekwiwalent soli
|
0,03g
0,01g
|
ZAPRASZAMY NA POZOSTAŁE AUKCJE |
|