Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

TAGATOZA 500g naturalny słodzik, niskie IG (K254)

24-12-2014, 20:42
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 34 zł     
Użytkownik CentrumSylwetki
numer aukcji: 4833761842
Miejscowość ŻARY
Wyświetleń: 12   
Koniec: 24-12-2014 20:25:38
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

CentrumSylwetki.pl
Witaj w naszym sklepie!
Tel: 0 801 [zasłonięte] 165 e-mail: [zasłonięte]@centrumsylwetki.pl
INFOLINIA: 0 801 [zasłonięte] 165
Telefon komórkowy: 886 [zasłonięte] 82 82
Telefon stacjonarny: 68 [zasłonięte] 30
Fax: 68 [zasłonięte] 35

e-mail: [zasłonięte]@centrumsylwetki.pl

Zadaj Pytanie


Podana cena wysyłki dotyczy jednej sztuki wysłanej listem poleconym.

gwarancja
udanych zakupów

Tagatoza 500g


Najlepsze zakupy tylko z Centrum Sylwetki.








Czym jest tagatoza?


Tagatoza jest naturalnym cukrem który występuje w laktozie. Laktoza jest rozbijana na galaktozę i glukozę w procesie hydrolizy. Galaktoza jest następnie przetwarzana na tagatozę w procesie enzymatycznym. Po ostatecznym oczyszczeniu powstaje biała krystaliczna struktura o doskonałym smaku naturalnego cukru. Powstałe kryształy tagatozy nie zawierają śladów laktozy, ani glukozy. Tagatoza występuje naturalnie w różnych produktach mlecznych oraz owocach.


Tagatoza została odkryta przez amerykański koncern farmaceutyczny do leczenia chorych na raka jelit. Tagatoza przywraca właściwy skład flory przewodu pokarmowego. Później stało się jasne, że tagatoza ma wiele innych zalet dlatego światowy producent produktów mlecznych kupił licencję na tagatozę, ale nie udało mu się wyprodukować tagatozy w konkurencyjnej cenie. 5 lat temu, firma Damhert rozwinęła technologię taniej produkcji tagatozy i wykorzystania jej w różnych produktach żywnościowych.


Kombinacja skłdników Tagatesse powoduje, że Tagatesse można wykorzystywać w zimnych oraz ciepłych daniach. Tagatoza pod wpływem ciepła karmelizuje się przybierając brązowy kolor. Ponadto, Tagatesse może być dodatkiem do gorących napojów, owoców oraz jogurtów … wszędzie tam gdzie używamy zwykłego cukru.


Zalety Tagatozy


Tagatoza została odkryta przez międzynarodową grupę farmaceutyczną w celu pooperacyjnego leczenia raka jelit. Dobry smak tagatozy i wiele innych zalet odkryto później, w tym:


Bardzo niski indeks glikemiczny: tagatoza praktycznie nie podnosi poziom cukru we krwii. Ta właściwość powoduje, że jest odpowiednia dla diabetyków typu I & II.


Jest naturalna. Tagatozę wyodrębniono z laktozy, która występuje w produktach mlecznych. Tagatoza nie jest syntetycznym, ani sztucznym słodzikiem. Finalny produkt jest w 100% wolny od laktozy.


Jest przyjazna zębom; nie powoduje próchnicy.


Ma właściwości probiotyczne; wspomaga florę przewodu pokarmowego, właściwą pracę jelit oraz trawienie.


Posiada niską wartość kaloryczną 1,5 kcal/g, podczas gdy zwykły cukier - 4 kcal/g.


Wygląda i smakuje jak cukier


Nie pozostawia sztucznego posmaku.


Nie powoduje bólów żołądka!


 Zastosowanie Tagatozy





Tagatesse jest łatwy w użyciu: jest dwa razy słodszy, niż zwykły cukier, wystarczy więc użyć go o połowę mniej. Tagatesse najlepiej przechowywać w zamkniętych pojemnikach. Ważne jest, aby Tagatesse nie stykał się z wilgocią (parą, mokrą łyżeczką, etc.), gdyż tworzy bryły i staje się twardy.





Kilka prostych rad, które ułatwią pieczenie przy użyciu tagatozy:


Należy dłużej wypiekać za to w niższej temperaturze (np. 170stC)

Należy zadbać, aby wypieki były wilgotne, np. dodając plastry jabłka, lub dżem słodzony tagatozą.

Opcjonalnie należy przykryć wypieki folią do pieczenia (na ostatnie 10 minut), żeby danie nie zmieniło barwy na brązowy.




Badania naukowe


Rozległe badania pokazały, że tagatoza jest doskonałą alternatywą dla sacharozy i innych słodzików. W roku 1999 FDA (Food and Drug Administration), która zajmuje się dopuszczaniem żywności do spożycia w USA orzekła że tagatoza jest absolutnie bezpiecznym składnikiem żywnościowym. Zostało to potwierdzone przez EFSA (European Food Safety Agency) w 2007 roku. Tagatoza nie jest słodzikiem, ani poliolem. W 2005 roku tagtozę sklasyfikowano jako nowy składnik żywności. Ponieważ jest składnikiem naturalnym, nie otrzymała klasyfikatora E.


Więcej informacji na temat badań naukowych można znaleźć na stronie firmy Nutrilab NV www.nutrilab.be   Tagatesse słodzik sypki z Tagatozą


Waga netto 500g





Skład: tagatoza 39,9% , izomalt, błonnik spożywczy: inulina, oligosacharydy, sukraloza (0,02%).


Spożycie w nadmiernych ilościach może powodować skutek przeczyszczający. *Produkt odpowiedni dla wegetarian.


*Produkt bezglutenowy.


*Produkt odpowiedni dla diabetyków.


*Produkt bez laktozy.


Wartości odżywcze na 100g produktu: wartość energetyczna 175kcal


białko 0g


węglowodany 79,8g


(w tym 39,9g tagatoza, 39,9g poliole)


tłuszcze 0g


błonnik 20,1g 










  • Jeśli kupujesz tylko 1 szt na tej aukcji to koszy wysyłki podany jest w cenniku
  • Jeśli kupujesz więcej przedmiotów z różnych aukcji - Wysyłka kurierem - ZA JEDYNE 9,90 zł
  • Przesyłka kurierska pobraniowa 19,99
  • NIE PONOSISZ ŻADNYCH DODATKOWYCH OPŁAT
  • ZA WSZYSTKIE KUPIONE TOWARY PŁACISZ TYLKO RAZ ZA PRZESYŁKĘ
  • Kupując na kwotę co najmniej 150 zł dostawa GRATIS przy przedpłacie
  • Promocja darmowej dostawy NIE OBEJMUJE PRZESYŁEK POBRANIOWYCH









Centrum Sylwetki
Nasze komentarze | Nasze aukcje | Strona o mnie | Zadaj pytanie | Dodaj do ulubionych
Centrum Sylwetki tel 0 801 [zasłonięte] 165