Tytuł
Tabele składu i wartości odżywczej żywności
Autor
Hanna Maria Kunachowicz, Irena Nadolna, Krystyna Iwanow
Opis
Wydawnictwo Wydawnictwo Lekarskie PZ WL
ISBN 978-83-[zasłonięte]-3112-5
Warszawa 2005, wyd. 1, format 165 x 235, objętość 672 str., oprawa twarda
Książka zawiera dane o wartości energetycznej i zawartości kilkudziesięciu składników odżywczych, takich jak: białko ogółem, białko zwierzęce i roślinne, tłuszcz, cholesterol, węglowodany, sacharoza, laktoza, skrobia, błonnik pokarmowy, kwasy tłuszczowe nasycone, jednonienasycone i wielonienasycone, aminokwasy, wybrane składniki mineralne i witaminy w produktach spożywczych i potrawach, wyrażone w 100 g potrawy gotowej do spożycia oraz receptury potraw. Przedstawione dane zostały opracowane w Zakładzie Wartości Odżywczych Żywności i Żywienia im. prof. dr. A. Szczygła w Warszawie.
Wstęp
Introduction
Tabele składu i wartości odżywczej produktów spożywczych
Food products - composition and nutritive value
Tabele składu i wartości odżywczej potraw
Dishes - composition and nutritive value
Receptury potraw
Recipes of dishes
Piśmiennictwo
References
Systematyczne nazwy roślin i zwierząt
Scientific names of plants and animals
Skorowidz polsko-angielski
Index english-polish
Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej koszt zależny jest od wagi książek, o kalkulację kosztów prosimy pytać w mailu. Kupujący otrzyma paragon lub fakturę.
NAJBARDZIEJ POSZUKIWANE KSIĄŻKI
ZAWSZE W ATRAKCYJNEJ CENIE!