Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Szynkowar z termometrem, separatorem i przedłużką!

13-05-2014, 5:51
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 65 zł     
Użytkownik romankus50
numer aukcji: 4206972565
Miejscowość Wielkopolska
Zostało sztuk: 30    Wyświetleń: 95   
Koniec: 13-05-2014 05:59:07

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

romankus50


Sprzedający

Strona "o mnie"
Inne moje aukcje
Moje Komentarze
Dodaj do ulubionych



Kontakt

Zadaj pytanie sprzedającemu

Telefon 614[zasłonięte]417



Regulamin aukcji

Koszty wysyłki dotyczą jednej paczki, niezależnie od ilości szynkowarów. Wysyłam Kurierem Pocztex 48.



Rachunek bankowy

591[zasłonięte]200400[zasłonięte]90249[zasłonięte]889



Koszty przesyłki

Paczka ekonomiczna -10
Kurier Pocztex 48-13 zł
Przesyłka pobraniowa - 16 zł.




Szynkowarek u mnie zakupujesz i nie pożałujesz....

 

Wykonam szynkowar!!

Witam Państwa na mojej aukcji. Przedmiotem jej jest wykonanie szynkowaru wg wzoru, który sam opracowałem i sam go wytwarzam na zamówienie.


Szybka realizacja zlecenia, zależna od ilości i zamówionej opcji.

Choć w swym rozwiązaniu preferuję pomiar temperatury, to na życzenie mogę również przystosować szynkowar do pomiaru temperatury wsadu.

Wszystko w cenie zakupu!!!

Każdy zamawiając to urządzenie otrzymuje dodatkowo:

mój własny, sprawdzony sposób wykonania wędlin,

50 woreczków z atestem PZH do kontaktu z żywnością, które idealnie pasują do niego,

a także woreczek soli peklującej (15-20 dag)

oraz krążek separacyjny, który umożliwia wykonanie dwóch wędlin naraz

i podstawkę pod szynkowar.


Nie potrzeba wtedy podkładać pod niego żadnych przedmiotów. W ten sposób dno szynkowaru nie ma bezpośredniego kontaktu z dnem garnka. Takie rozwiązanie wpływa na właściwą cyrkulację wody i powoduje, że temperatura w każdej części szynkowaru jest jednakowa.

Każdy szynkowar posiada element stabilizacyjny, który zapobiega przesuwaniu się sprężyny.

 

Dodatkowo dorabiam element przedłużający sprężynę (w dołączonej galerii).Umieszcza się go między krążkiem dociskowym, a sprężyną, która zabezpieczona jest przed zsunięciem za pomocą gniazda stabilizacyjnego. Można wtedy robić wędliny o różnych wielkościach wsadu.

 


 

Teraz wystarczy tylko kupić mięso i poszukać w kuchni odpowiednie przyprawy, aby móc z niego korzystać!!! Korpus posiada wykonany z blachy nierdzewnej chromowo-niklowej, zaś pozostałe elementy wykonuję wyłącznie ze stali kwasoodpornej i nierdzewnej. Tak więc wszystkie elementy, mające jakikolwiek kontakt z wkładem mięsnym są wykonane ze stali nierdzewnej i kwasoodpornej.

 

Element dociskowy posiada wywiercony i pogłębiony otwór, aby można było go łatwiej wyjąć po skończonej pracy. Średnica jego jest zależna od potrzeb zamawiającego. Sprężyna jest wykonana z drutu kwasoodpornego. Pokrywa oporowa jest zamykana na szybki i wygodny zaczep, a wypustki pozwalają na bezproblemowe wyjęcie urządzenia z wrzątku.

Długość i szerokość elementu oporowego wraz z wypustkami może być dostosowana do indywidualnych potrzeb klienta i wahać się w granicach 55-80 (szerokość). Gdy nie ma sugestii co do wymiarów paska oporowego, wtedy sam dobieram parametry i wykonuję z materiału, którym dysponuję. Wszystkie elementy mogą być mazerowane, co nadaje urządzeniu cech ozdobnych.

Na życzenie Klienta mogę narożniki elementu oporowego ściąć i dopasować jego wielkość do potrzeb.

Każdy szynkowar jest przystosowany takiej konfiguracji jak na zdjęciu (zamknięcie wzdłuż i poprzecznie).

 

 

 

Uwaga!!! Termometr jest w cenie zamówienia i jest taki, jak na dołączonej galerii, z duża tarczą i piktogramami.


Termometr może też mieć inne zastosowanie w kuchni-np. do pieczenia np. mięsa oraz do wędzarni.

 

Gdy nie ma żadnych sugestii, wówczas wykonuję go w wersji, jak na zdjęciu głównym.

Szynkowar jest o pojemności 1,2 litra i posiada wymiary- wysokość 160, średnica zewnętrzna 100.

 

Nie stosuję żadnych metali powlekanych, tylko stal nierdzewną i kwasoodporną.

 

Do szynkowaru wchodzi ok.90 dag wkładu mięsnego.

 

Na zdjęciach przedstawiam wędliny wykonane

w podobnym, własnoręcznie wykonanym urządzeniu.

 

Mogę wykonać również szynkowar o średnicy 120 i różnych wysokościach, jak również inne elementy z blachy nierdzewnej i kwasoodpornej, a także haki do wędzarni.

 

Wędliny wykonane z mięsa drobiowego, boczku i łopatki

Na wszystkie materiały użyte do wytworzenia szynkowaru mam stosowne atesty na okoliczność kontaktu z żywnością!! Na innej aukcji można

zamówić szynkowar bez termometru.

Koszt wysyłki kurierem dotyczy jednej paczki, niezależnie od ilości sztuk. Wysyłka w formie paczki dotyczy jednej sztuki.

 

UWAGA!

Zamówienia z dnia 11-13 maja będą zrealizowane 14 maja.

W tym czasie kontakt ze mną będzie niemożliwy.

Każdemu mogę wystawić rachunek!!


galerie allegroGaleriealle