Wykonam szynkowar!!
Witam Państwa na mojej aukcji. Przedmiotem jej jest wykonanie szynkowaru wg wzoru, który sam opracowałem i sam go wytwarzam na zamówienie.
Szybka realizacja zlecenia, zależna od ilości i zamówionej opcji.
Choć w swym rozwiązaniu preferuję pomiar temperatury, to na życzenie mogę również przystosować szynkowar do pomiaru temperatury wsadu.
Wszystko w cenie zakupu!!!
Każdy zamawiając to urządzenie otrzymuje dodatkowo:
mój własny, sprawdzony sposób wykonania wędlin,
50 woreczków z atestem PZH do kontaktu z żywnością, które idealnie pasują do niego,
a także woreczek soli peklującej (15-20 dag)
oraz krążek separacyjny, który umożliwia wykonanie dwóch wędlin naraz
i podstawkę pod szynkowar.
Nie potrzeba wtedy podkładać pod niego żadnych przedmiotów. W ten sposób dno szynkowaru nie ma bezpośredniego kontaktu z dnem garnka. Takie rozwiązanie wpływa na właściwą cyrkulację wody i powoduje, że temperatura w każdej części szynkowaru jest jednakowa.
Każdy szynkowar posiada element stabilizacyjny, który zapobiega przesuwaniu się sprężyny.
Dodatkowo dorabiam element przedłużający sprężynę (w dołączonej galerii).Umieszcza się go między krążkiem dociskowym, a sprężyną, która zabezpieczona jest przed zsunięciem za pomocą gniazda stabilizacyjnego. Można wtedy robić wędliny o różnych wielkościach wsadu.
Teraz wystarczy tylko kupić mięso i poszukać w kuchni odpowiednie przyprawy, aby móc z niego korzystać!!! Korpus posiada wykonany z blachy nierdzewnej chromowo-niklowej, zaś pozostałe elementy wykonuję wyłącznie ze stali kwasoodpornej i nierdzewnej. Tak więc wszystkie elementy, mające jakikolwiek kontakt z wkładem mięsnym są wykonane ze stali nierdzewnej i kwasoodpornej.
Element dociskowy posiada wywiercony i pogłębiony otwór, aby można było go łatwiej wyjąć po skończonej pracy. Średnica jego jest zależna od potrzeb zamawiającego. Sprężyna jest wykonana z drutu kwasoodpornego. Pokrywa oporowa jest zamykana na szybki i wygodny zaczep, a wypustki pozwalają na bezproblemowe wyjęcie urządzenia z wrzątku.
Długość i szerokość elementu oporowego wraz z wypustkami może być dostosowana do indywidualnych potrzeb klienta i wahać się w granicach 55-80 (szerokość). Gdy nie ma sugestii co do wymiarów paska oporowego, wtedy sam dobieram parametry i wykonuję z materiału, którym dysponuję. Wszystkie elementy mogą być mazerowane, co nadaje urządzeniu cech ozdobnych.
Na życzenie Klienta mogę narożniki elementu oporowego ściąć i dopasować jego wielkość do potrzeb.
Każdy szynkowar jest przystosowany takiej konfiguracji jak na zdjęciu (zamknięcie wzdłuż i poprzecznie).
Uwaga!!! Termometr jest w cenie zamówienia i jest taki, jak na dołączonej galerii, z duża tarczą i piktogramami.
Termometr może też mieć inne zastosowanie w kuchni-np. do pieczenia np. mięsa oraz do wędzarni.
Gdy nie ma żadnych sugestii, wówczas wykonuję go w wersji, jak na zdjęciu głównym.
Szynkowar jest o pojemności 1,2 litra i posiada wymiary- wysokość 160, średnica zewnętrzna 100.
Nie stosuję żadnych metali powlekanych, tylko stal nierdzewną i kwasoodporną.
Do szynkowaru wchodzi ok.90 dag wkładu mięsnego.
Na zdjęciach przedstawiam wędliny wykonane
w podobnym, własnoręcznie wykonanym urządzeniu.
Mogę wykonać również szynkowar o średnicy 120 i różnych wysokościach, jak również inne elementy z blachy nierdzewnej i kwasoodpornej, a także haki do wędzarni.
Wędliny wykonane z mięsa drobiowego, boczku i łopatki
Na wszystkie materiały użyte do wytworzenia szynkowaru mam stosowne atesty na okoliczność kontaktu z żywnością!! Na innej aukcji można
zamówić szynkowar bez termometru.
Koszt wysyłki kurierem dotyczy jednej paczki, niezależnie od ilości sztuk. Wysyłka w formie paczki dotyczy jednej sztuki.
UWAGA!
Zamówienia z dnia 11-13 maja będą zrealizowane 14 maja.
W tym czasie kontakt ze mną będzie niemożliwy.
Każdemu mogę wystawić rachunek!!
|