Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SZYNKOWAR PRASKA DO WYROBÓW MIĘS SZYNEK MR9

23-03-2012, 3:42
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 49.90 zł      Najwyzsza cena licytacji: 49.90 zł     
Użytkownik europ4
numer aukcji: 2188601416
Miejscowość Somianka
Kupiono sztuk: 5    Zostało sztuk: 94    Licytowało: 4    Wyświetleń: 127   
Koniec: 05-04-2012 12:30:42

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

SZYNKOWAR PRASKA DO WYROBÓW MIĘS MR9

Szynka domowej produkcji z szynkowara ... to wspaniałe rozwiązanie dla tych ,którzy mają dosyć nieświeżych wędlin zakupionych w sklepach niewiadomego pochodzenia.
Produkcja szyneczki (peklowana karkówka,schab czy wołowina) w tym szynkowarze nie nastręczy nam kłopotu ,ponieważ jest banalnie prosta ,a sama szyneczka jest przepyszna ,soczysta ,pachnąca ,ponieważ nie zawiera konserwantów ,sztucznych dodatków ,w smaku niepowtarzalna !!!!

Przepis na pyszną domową szynkę:
Składniki:
- 0,90 kg szynki lub łopatki
- 25 g soli peklowej
- 2 ząbki czosnku ( jeżeli ktoś nie lubi nie musi dodawać)
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka żelatyny
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 0,1 litra wody

Wykonanie:
1. Mięso oczyszczamy z błon, kroimy na mniejsze kawałeczki (aby łatwiej nam było upchać je w szynkowarze), następnie każdy kawałek lekko ubijamy tłuczkiem i wsypujemy 25 g soli pekolowej. Wszystko dokładnie dłuższą chwilkę mieszamy- ugniatamy, zawijamy w worek i wstawiamy na 3-4 godz. do lodówki.
2. Po tym czasie wyjmujemy mięso z lodówki, dodajemy do niego 0,1 litra wody z płaską łyżeczką cukru pudru, dokładnie mieszamy, dosypujemy łyżeczkę żelatyny, nadal mieszamy, dodajemy majerankę i wyciśnięty czosnek i wszystko mieszamy.
Do szynkowara wkładamy woreczek foliowy ( jest w zestawie razem z szynkowarem) i do środka ciasno układamy mięsko, staramy się nie pozostawiać w środku powietrza. Kiedy mięsko jest już w środku ,zawiajamy końcówkę woreczka, nakładamy metalowy talerzyk , przycisk i sprężynę, przykręcamy zaworek. Tak przygotowane mięso wkładamy na 2 doby do lodówki.
3. Po tym czasie wykładamy szynkowar do garnka wypełnionego wodą, tak aby woda była 3-4 cm poniżej górnej krawędzi szynkowarki i parzymy 2 godziny w temp. 80 stopni C.
4. Po 2 godzinach wykładamy szynkowar do zimnej wody w celu ochłodzenia, a potem jeszcze przez noc trzymamy w lodówce.
Smacznego!
Wymiary:
Pojemność : 1,5l
Wysokość całkowita: 23,5cm
Wysokość tuby: 19cm
Średnica 10cm
Dzięki swojej prostej budowie łatwy w użyciu i czyszczeniu
Produkt fabrycznie nowy !!! Zapakowany w estetyczny karton.
Idealny na prezent !!!
GORĄCO POLECAM!!!!!


europ4
KONTAKT:
[zasłonięte]@wp.pl

TELEFON:
600 [zasłonięte] 829