▀▄▀▄▀▄█▓▒░ ★ Szynkowar 1,3L Zestaw + Termometr ★ ░▒▓█▀▄▀▄▀▄Przedstawiam Państwu elegancki szynkowar wykonany w 99% ze stali nierdzewnej 18/0oraz ze stali kwasoodpornej polerowanej co czyni go produktem nierdzewnym i estetycznym.W szynkowarze-prasce wykonają Państwo dowolną wędlinę jak mielonkę Luncheon-Meat,szynkę konserwową typu Krakus,polędwicę,golonka konserwowa jak wszelkiego typurolady prasowane mięsno-warzywne wg.upodobań konsumenta.Cały szynkowar można myć w zmywarce lub recznie wodą z płynem do naczyń.Aukcja dotyczy szynkowara o pojemności 1,3L w którego w skład wchodzi :# pojemnik ze stali nierdzewnej 18/0 (w środowisku zawierającym jony chlorków może wystąpić pojawienie się kropek tlenku żelaza)# sprężyna ze stali kwasoodpornej sandvik# krążek kwasoodporny polerowany z otworem na sondę termometru# pokrywka kwasoodporna polerowana z otworem na sonde termometru# obejmy na pojemnik z zamknięciem na klips ze stali chromowanejWymiary szynkowaru :# średnica 125mm# wysokość 105mm# maksymalny wsad farszu netto 1000gKupując szynkowar otrzymujesz całkowity zestaw na start składający sięz poniższych dodatków opisanych szczegółowo poniżej w aukcji# Peklosól o wadze 500g netto# Woreczki foliowe do szynkowaru 50 sztuk# Przepis na mielonkę Luncheon-Meat w moim wykonaniu# Termometr Bimetaliczny Biowin 0°C+120°C# Fotogaleria faz przygotowania mielonki wraz z wytycznymi# Dowód zakupu rachunekOferowany szynkowar-praska jest nowy i nieużywany,elementy polerowanezabezpieczone są folią zabezpieczającą,przesyłka jest dobrze zabezpieczonaprzed uszkodzeniem.Jeżeli masz pytania Allegrowiczu jestem dostępny pod nr.tel.604-[zasłonięte]-746Zapraszam do zakupu i wykonania pierwszej wędliny,teraz każdy możezabłysnąć wśród rodziny,znajomych własnym produktem,mając świadomośćco się konsumuje oraz wejść na drogę pierwszych kroków masarstwa.
POSIADAM RÓWNIEŻ INNE SZYNKOWARY ZOBACZ !
DWA SZYNKOWAR Y NIERDZEWNE 2L i 1,6L SUPER ZESTAW★DWA SZYNKOWAR Y NIERDZEWNE 2L i 1,3L SUPER ZESTAW★DWA SZYNKOWAR Y NIERDZEWNE 1,6L ZESTAW + TERMOMETR★SZYNKOWAR NIERDZEWNY 2L ZESTAW DO WYROBU SZYNKI ★SZYNKOWAR NIERDZEWNY 2L ZESTAW Z TERMOMETREM HIT!★SZYNKOWAR NIERDZEWNY 1,6L ZESTAW DO WYROBU SZYNKI★SZYNKOWAR NIERDZEWNY 1,6L ZESTAW Z TERMOMETREM HIT★SZYNKOWAR NIERDZEWNY 1,3L ZESTAW DO WYROBU SZYNKI ★SZYNKOWAR NIERDZEWNY 1,3L ZESTAW Z TERMOMETREM HIT
Realne zdjęcia szynkowaru,kliknij i zobacz w powiększeniu
PeklosólAzotynowa mieszanka solna o zawartości 0,5-0,6% NaNO2składniki:NaCL,azotyn sodu NaNO2konfekcjonowana o wadze netto 500g w woreczkiUwaga nie używać produktu do bezpośredniego spożycia!Woreczki do szynkowaraZastosowanie woreczków do szynkowara znacznie ułatwia wkładanie mięsajak również wyjmowanie gotowego produktu z szynkowaraworeczki foliowe do szynkowara wytwarzane są z polietylenu Tipelin FS 471-02z przeznaczeniem pakowania żywności,w/w woreczki nie mogą wpływać negatywniena cechy organoleptyczne zapakowanych produktów.Świadectwo nr HŻ/11381/02 wydał Państwowy Zakład Higienywymiary: 350x 260mmgrubość: 8 mikronówworeczki są odliczane z dużego opakowania po 50sztukMielonka Luncheon-Meat w moim wykonaniu:Receptura Bazowa na 1000g wsadu# mięso wieprzowe z boczku,łopatki lub szynki (około 20% tłuszczu,jeśli brakuje uzupełnić tłuszczem drobnym) 1000g# pieprz czarny mielony 2g-max 2,5g# mąka ziemniaczana 30g# woda 200ml ewentualnie 200g# peklosól recepturowa 23g/1kg mięsa,ja proponuję 22g Kawałki mięsa o wielkości 20x20mm wp. mieszamy z peklosolą i peklujemy 24h w lodówce,następnie rozdrabniamy na sitku 5 lub 6mm,mieszamy mąkę z rozdrobnionym pieprzem po czymposypujemy mieszanką rozdrobnione mięso i mieszamy dolewając wodę mieszamy do równomiernego wymieszania farszu,farsz nakadamy łyżką stołową do szynkowaru-praski uprzednio maczającją w wodzie i postępujemy wg podanych faz z fotogaleri,parzymy do uzyskania wewnątrzwsadu temp.72'C rdzeń,jeżeli parzymy na czas to szynkowar wkładamy do zimnej wody i ogrzewamydo temp.wody 82'C od uzyskania temp. 82'C czas parzenia wynosi 60min utrzymując temp.plus minus 82'C.Smak można zmieniać zamiast pieprzu dodać gałkę muszkatałową,majeranek,bazylięmożna dodać papryki konserwowej odsączonej,pieczarki,czy też ser żółty inwencjętwórczą pozostawiam Państwu.Na pytania chętnie odpowiem w godz.19-19.30 pod nr.604 [zasłonięte] 746TERMOMETR DO PIECZENIA MIĘS0°C+120°CFirmy BIOWIN art..100600Solidnie wykonany termometr ze stali nierdzewnej idealny do pieczenia różnego rodzaju mięs.Specjalna podziałka precyzyjnie wskazuje idealną temperaturę pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny oraz wołowiny.ZastosowanieDokonywanie pomiarów temperatury poprzez wbicie sondy w rdzeń mięs,wędzonek,batonów kiełbas,pomiar temp.przy grilowaniu steków wołowych,parzeniu Yerba Mate,herbaty,pomiar w chłodziarkach,lodówkachprzy produkcji sera,pomiar temp.przy uprawie roślin,przy produkcji piwa oraz winaumieszczenie sondy w komorze wędzarni pozwoli na kontrole temp.Dane techniczne:zakres temperatur: od 0'C o do 120'Cdokładność pomiaru: +/-1,5'Cszybki odczyt pomiaru temp. średnica tarczy: 53mmdługość sondy 125mmTermometr jest odporny na wysoką temp.,zatem podczas pieczeniacały czas może być w piekarniku!Czujka termiczna znajduje się w obszarze między1.3 cm a 5 cm od początku szpikulca. W celu uniknięcia zabrudzeń lub uszkodzenia szpikulec termometru należy przechowywać w plastikowej osłonce, która znajduje się w komplecie.Termometr jest pakowany na blistrze,wysylka jest dobrze zabezpieczonaw specijalnym pudełku zapobiegającym uszkodzeniu
Fotogaleria faz przygotowania mielonki wraz z wytycznymi