▀▄▀▄▀▄█▓▒░ ★ Szynkowar 1,3L Zestaw ★ ░▒▓█▀▄▀▄▀▄Przedstawiam Państwu elegancki szynkowar wykonany w 99% ze stali nierdzewnej 18/0oraz ze stali kwasoodpornej polerowanej co czyni go produktem nierdzewnym i estetycznym.W szynkowarze-prasce wykonają Państwo dowolną wędlinę jak mielonkę Luncheon-Meat,szynkę konserwową typu Krakus,polędwicę,golonka konserwowa jak wszelkiego typurolady prasowane mięsno-warzywne wg.upodobań konsumenta.Cały szynkowar można myć w zmywarce lub ręcznie wodą z płynem do naczyń.Aukcja dotyczy szynkowara o pojemności 1,3L w którego w skład wchodzi :# pojemnik ze stali nierdzewnej 18/0 (w środowisku zawierającym jony chlorków może wystąpić pojawienie się kropek tlenku żelaza)# sprężyna ze stali kwasoodpornej sandvik# krążek kwasoodporny polerowany z otworem na sondę termometru# pokrywka kwasoodporna polerowana z otworem na sondę termometru# obejmy na pojemnik z zamknięciem na klips ze stali chromowanejWymiary szynkowaru :# średnica 125mm# wysokość 105mm# maksymalny wsad farszu netto 1000gKupując szynkowar otrzymujesz całkowity zestaw na start składający sięz poniższych dodatków opisanych szczegółowo poniżej w aukcji# Peklosól o wadze 500g netto# Woreczki foliowe do szynkowaru 50 sztuk# Przepis na mielonkę Luncheon-Meat w moim wykonaniu# Fotogaleria faz przygotowania mielonki wraz z wytycznymi# Dowód zakupu rachunekOferowany szynkowar-praska jest nowy i nieużywany,elementy polerowanezabezpieczone są folią zabezpieczającą,przesyłka jest dobrze zabezpieczonaprzed uszkodzeniem.Jeżeli masz pytania Allegrowiczu jestem dostępny pod nr.tel.604-[zasłonięte]-746Zapraszam do zakupu i wykonania pierwszej wędliny,teraz każdy możezabłysnąć wśród rodziny,znajomych własnym produktem,mając świadomośćco się konsumuje oraz wejść na drogę pierwszych kroków masarstwa.Realne zdjęcia szynkowaru,kliknij i zobacz w powiększeniu!
PeklosólAzotynowa mieszanka solna o zawartości 0,5-0,6% NaNO2składniki:NaCL,azotyn sodu NaNO2konfekcjonowana o wadze netto 500g w woreczkiUwaga nie używać produktu do bezpośredniego spożycia!Woreczki do szynkowaraZastosowanie woreczków do szynkowara znacznie ułatwia wkładanie mięsajak również wyjmowanie gotowego produktu z szynkowaraworeczki foliowe do szynkowara wytwarzane są z polietylenu Tipelin FS 471-02z przeznaczeniem pakowania żywności,w/w woreczki nie mogą wpływać negatywniena cechy organoleptyczne zapakowanych produktów.Świadectwo nr HŻ/11381/02 wydał Państwowy Zakład Higienywymiary: 350x 260mmgrubość: 8 mikronówworeczki są odliczane z dużego opakowania po 50sztuk
Mielonka Luncheon-Meat w moim wykonaniu:Receptura Bazowa na 1000g wsadu# mięso wieprzowe z boczku,łopatki lub szynki (około 20% tłuszczu,jeśli brakuje uzupełnić tłuszczem drobnym) 1000g# pieprz czarny mielony 2g-max 2,5g# mąka ziemniaczana 30g# woda 200ml ewentualnie 200g# peklosól recepturowa 23g/1kg mięsa,ja proponuję 22g Kawałki mięsa o wielkości 20x20mm wp. mieszamy z peklosolą i peklujemy 24h w lodówce,następnie rozdrabniamy na sitku 5 lub 6mm,mieszamy mąkę z rozdrobnionym pieprzem po czymposypujemy mieszanką rozdrobnione mięso i mieszamy dolewając wodę mieszamy do równomiernego wymieszania farszu,farsz nakadamy łyżką stołową do szynkowaru-praski uprzednio maczającją w wodzie i postępujemy wg podanych faz z fotogaleri,parzymy do uzyskania wewnątrzwsadu temp.72'C rdzeń,jeżeli parzymy na czas to szynkowar wkładamy do zimnej wody i ogrzewamydo temp.wody 82'C od uzyskania temp. 82'C czas parzenia wynosi 60min utrzymując temp.plus minus 82'C.Smak można zmieniać zamiast pieprzu dodać gałkę muszkatałową,majeranek,bazylięmożna dodać papryki konserwowej odsączonej,pieczarki,czy też ser żółty inwencjętwórczą pozostawiam Państwu.Na pytania chętnie odpowiem w godz.19-19.30 pod nr.604 [zasłonięte] 746
Fotogaleria faz przygotowania mielonki wraz z wytycznymi