Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SZYNKOWAR NIERDZEWNY 1,3L ZESTAW DO WYROBU SZYNKI

09-05-2014, 20:26
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 47 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 47 zł     
Użytkownik viva_exe
numer aukcji: 4206261450
Miejscowość Bielsko-Biala
Licytowało: 1    Wyświetleń: 48   
Koniec: 09-05-2014 19:57:06

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

▀▄▀▄▀▄█▓▒░ ★ Szynkowar 1,3L Zestaw ★ ░▒▓█▀▄▀▄▀▄

Przedstawiam Państwu elegancki szynkowar wykonany w 99% ze stali nierdzewnej 18/0
oraz ze stali kwasoodpornej polerowanej co czyni go produktem nierdzewnym i estetycznym.

W szynkowarze-prasce wykonają Państwo dowolną wędlinę jak mielonkę Luncheon-Meat,
szynkę konserwową typu Krakus,polędwicę,golonka konserwowa jak wszelkiego typu
rolady prasowane mięsno-warzywne wg.upodobań konsumenta.

Cały szynkowar można myć w zmywarce lub ręcznie wodą z płynem do naczyń.

Aukcja dotyczy szynkowara o pojemności 1,3L w którego w skład wchodzi :

#  pojemnik ze stali nierdzewnej 18/0 (w środowisku zawierającym jony chlorków może wystąpić pojawienie się kropek tlenku żelaza)
#  sprężyna ze stali kwasoodpornej sandvik
#  krążek kwasoodporny polerowany z otworem na sondę termometru
#  pokrywka kwasoodporna polerowana z otworem na sondę termometru
#  obejmy na pojemnik z zamknięciem na klips ze stali chromowanej

Wymiary szynkowaru :

#  średnica 125mm
#  wysokość 105mm
#  maksymalny wsad farszu netto 1000g


Kupując szynkowar otrzymujesz całkowity zestaw na start składający się
z poniższych dodatków opisanych szczegółowo poniżej w aukcji

#  Peklosól o wadze 500g netto
#  Woreczki foliowe do szynkowaru 50 sztuk
#  Przepis na mielonkę Luncheon-Meat w moim wykonaniu
#  Fotogaleria faz przygotowania mielonki wraz z wytycznymi
#  Dowód zakupu rachunek


Oferowany szynkowar-praska jest nowy i nieużywany,elementy polerowane
zabezpieczone są folią zabezpieczającą,przesyłka jest dobrze zabezpieczona
przed uszkodzeniem.

Jeżeli masz pytania Allegrowiczu jestem dostępny pod nr.tel.604-[zasłonięte]-746

Zapraszam do zakupu i wykonania pierwszej wędliny,teraz każdy może
zabłysnąć wśród rodziny,znajomych własnym produktem,mając świadomość
co się konsumuje oraz wejść na drogę pierwszych kroków masarstwa.


Realne zdjęcia szynkowaru,kliknij i zobacz w powiększeniu!

 

http://s11.rimg.info/91e11d4378d7b812c298ddcce8ef9734.gif

SZYNKOWAR NIERDZEWNY 1,3L ZESTAW DO WYROBU SZYNKI

Peklosól

Azotynowa mieszanka solna o zawartości 0,5-0,6% NaNO2

składniki:NaCL,azotyn sodu NaNO2

konfekcjonowana o wadze netto 500g w woreczki

Uwaga nie używać produktu do bezpośredniego spożycia!


Woreczki do szynkowara


Zastosowanie woreczków do szynkowara znacznie ułatwia wkładanie mięsa
jak również wyjmowanie gotowego produktu z szynkowara

woreczki foliowe do szynkowara wytwarzane są z polietylenu Tipelin FS 471-02
z przeznaczeniem pakowania żywności,w/w woreczki nie mogą wpływać negatywnie
na cechy organoleptyczne zapakowanych produktów.

Świadectwo nr HŻ/11381/02 wydał Państwowy Zakład Higieny


wymiary: 350x 260mm
grubość: 8 mikronów
woreczki są odliczane z dużego opakowania po 50sztuk

 

 

Mielonka Luncheon-Meat w moim wykonaniu:

Receptura Bazowa na 1000g wsadu

# mięso wieprzowe z boczku,łopatki lub szynki
(około 20% tłuszczu,jeśli brakuje uzupełnić tłuszczem drobnym) 1000g
# pieprz czarny mielony 2g-max 2,5g
# mąka ziemniaczana 30g
# woda 200ml ewentualnie 200g
# peklosól recepturowa 23g/1kg mięsa,ja proponuję 22g

Kawałki mięsa o wielkości 20x20mm wp. mieszamy z peklosolą i peklujemy 24h w lodówce,
następnie rozdrabniamy na sitku 5 lub 6mm,mieszamy mąkę z rozdrobnionym pieprzem po czym
posypujemy mieszanką rozdrobnione mięso i mieszamy dolewając wodę mieszamy do równomiernego
wymieszania farszu,farsz nakadamy łyżką stołową do szynkowaru-praski uprzednio maczając
ją w wodzie i postępujemy wg podanych faz z fotogaleri,parzymy do uzyskania wewnątrz
wsadu temp.72'C rdzeń,jeżeli parzymy na czas to szynkowar wkładamy do zimnej wody i ogrzewamy
do temp.wody 82'C od uzyskania temp. 82'C czas parzenia wynosi 60min utrzymując temp.
plus minus 82'C.
Smak można zmieniać zamiast pieprzu dodać gałkę muszkatałową,majeranek,bazylię
można dodać papryki konserwowej odsączonej,pieczarki,czy też ser żółty inwencję
twórczą pozostawiam Państwu.Na pytania chętnie odpowiem w godz.19-19.30 pod nr.604 [zasłonięte] 746

 


Fotogaleria faz przygotowania mielonki wraz z wytycznymi


http://s11.rimg.info/91e11d4378d7b812c298ddcce8ef9734.gif