Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SZYNKOWAR GARNEK DO WYROBU MIĘS I SZYNEK . ROSSLER

23-03-2012, 2:41
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 49.90 zł      Najwyzsza cena licytacji: 49.90 zł     
Użytkownik robbas1
numer aukcji: 2202208724
Miejscowość Przystajń
Kupiono sztuk: 4    Zostało sztuk: 46    Licytowało: 3    Wyświetleń: 193   
Koniec: 26-03-2012 13:44:58

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Allegro - szablon4




WITAM SERDECZNIE

PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST SZYNKOWAR

FIRMY ROSSLER






Masz dosyć nieświeżych wędlin w sklepach niewiadomego pochodzenia. Przeraża ciebie ilość dodawanych do nich konserwantów. To właśnie szynkowar daje możliwość
samodzielnej domowej produkcji szynki ( peklowanej karkówki, schabu czy wyłowiny ).
Sama produkcja jest banalnie prosta a efektem jest przepyszna,soczysta i pachnąca szyneczka niezawierająca
konserwantów i sztucznych dodatków.


Szynkowar wykonany z trwałego stopu aluminium.
Dzięki prostej budowie jest łatwy w użyciu i czyszczeniu.

Pojemność 1,5 l.
Wysokość całkowita 23,5 cm.
Wysokość tuby 19 cm.
Średnica 10 cm.





   

 

Przepis na pyszną domową szynkę:

Składniki:
- 0,90 kg szynki lub łopatki
- 25 g soli peklowej
- 2 ząbki czosnku ( jeżeli ktoś nie lubi nie musi dodawać)
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka żelatyny
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 0,1 litra wody

Wykonanie:
1. Mięso oczyszczamy z błon, kroimy na mniejsze kawałeczki (aby łatwiej nam było upchać je w szynkowarze), następnie każdy kawałek lekko ubijamy tłuczkiem i wsypujemy 25 g soli peklowejj. Wszystko dokładnie dłuższą chwilkę mieszamy- ugniatamy, zawijamy w worek i wstawiamy na 3-4 godz. do lodówki.
2. Po tym czasie wyjmujemy mięso z lodówki, dodajemy do niego 0,1 litra wody z płaską łyżeczką cukru pudru, dokładnie mieszamy, dosypujemy łyżeczkę żelatyny, nadal mieszamy, dodajemy majeranek i wyciśnięty czosnek . Wszystko mieszamy.
Do szynkowaru wkładamy woreczek foliowy ( jest w zestawie razem z szynkowarem) i do środka ciasno układamy mięso, staramy się nie pozostawiać w środku powietrza. Kiedy mięso jest już w środku ,zawijamy końcówkę woreczka, nakładamy metalowy talerzyk , przycisk i sprężynę, przykręcamy zaworek. Tak przygotowane mięso wkładamy na 2 doby do lodówki.
3. Po tym czasie wykładamy szynkowar do garnka wypełnionego wodą, tak aby woda była 3-4 cm poniżej górnej krawędzi szynkowaru i parzymy 2 godziny w temp. 80 stopni C.
4. Po 2 godzinach wykładamy szynkowar do zimnej wody w celu ochłodzenia, a potem jeszcze przez noc trzymamy w lodówce.

RANO SZYNKA GOTOWA - SMACZNEGO !!!









PRODUKT FABRYCZNIE NOWY I ZAPAKOWANY W KARTON !!!






KONTAKT ZE MNĄ :
693 [zasłonięte] 280
(34)[zasłonięte]319 10
robex.robert_[zasłonięte]@interia.pl