Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

! SZYNKOWAR DO WYROBU SZYNEK + WOREK GRATIS 1,5L

28-11-2014, 20:59
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 24.40 zł     
Użytkownik TheBest-of
numer aukcji: 4800907966
Miejscowość Oświęcim
Wyświetleń: 29   
Koniec: 28-11-2014, 20:00

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha



[zasłonięte]@gmail.com

Pracujemy od Pon-Pt
w godz.7.00-15.00

885-[zasłonięte]-189

W tych godzinach odpisujemy na maile oraz odbieramy telefony.




Podane koszty przesyłek dotyczą

jednej sztuki danego przedmiotu.

Nie łączymy zamówień z innych

aukcji




W tytule przelewu należy podać
tylko nr aukcji oraz swój login
na allegro !
Prosimy o krótkiego maila
z potwierdzeniem,
formy płatności.
Przyśpieszy to czas
realizacji zamówienia.


Paczki wysyłamy za pobraniem, poprzez PAYU lub po wpłacie
na konto !


Dane do przelewu znajdziesz w mailu generowanym automatycznie przez Allegro po dokonaniu zakupu.



Przed licytacją prosimy dokładnie przeczytać opis aukcji oraz stronę
"O mnie"

Składając ofertę zawierają Państwo prawnie wiążącą umowę kupna/sprzedaży

Dlaczego warto u Nas kupić ?
Zapewniamy profesjonalna obsługę szybką wysyłkę !
Na zakupiony towar

otrzymasz paragon lub fakturę VAT,



Ciesz się bezpiecznymi zakupami
lub kup przedmiot na raty
- Zapoznaj się z ofertą Allegro
która zapewnia ochronę zakupów
do 20.000 zł oraz system ratalny!



SZYNKOWAR MACIEJ AUSTRIA
1.5 l
+ worek gratis !


Idealny przedmiot do wyrobu domowej szynki, można mieszać przepisy osiągając
jakość i smak pierwszorzędnych zakładów zajmujących się obróbką mięsa.

Pojemny 1,5 litrowy pojemnik zagwarantuję niepowtarzalny smak naturalnej i
przede wszystkim zdrowej szynki !!

Wykonane z wysokiej jakości metalu, prosty w użyciu może się zdarzyć inne
wykończenie rączki w zależności od partii !!


WYMIARY :

- Pojemność 1,5 l
- Wysokość całości 23,5 cm
- Wysokość tuby 19 cm
- Średnica 10 cm

Przepis na pyszną domową szynkę:

Składniki:
 - 0,90kg szynki lub łopatki
 - 25g soli peklowej
 - 2 ząbki czosnku (jeżeli ktoś nie lubi nie musi dodawać)
 - 1 łyżeczka majeranku
 - 1 łyżeczka żelatyny
 - 1 łyżeczka cukru pudru
 - 0,1 litra wody

Wykonanie:

Mięso oczyszczamy z błon, kroimy na mniejsze kawałeczki  (aby łatwiej nam było upchać
je w szynkowarze),
następnie każdy kawałek lekko  ubijamy tłuczkiem i wsypujemy 25 g
soli pekolowej. Wszystko dokładnie
dłuższą chwilkę mieszamy- ugniatamy, zawijamy w
worek i wstawiamy na 3-4 godz. do lodówki


Po tym czasie wyjmujemy mięso z lodówki, dodajemy do niego 0,1 litra wody z płaską łyżeczką
cukru pudru,
dokładnie mieszamy, dosypujemy łyżeczkę żelatyny, nadal mieszamy, dodajemy
majerankę i wyciśnięty czosnek
i wszystko mieszamy.

Do szynkowaru wkładamy woreczek foliowy (jest w zestawie razem z szynkowarem) i do
środka ciasno
układamy mięsko, staramy się nie pozostawiać w środku powietrza. Kiedy
mięsko jest już w rodku ,zawiajamy
końcówkę woreczka, nakładamy metalowy talerzyk ,
przycisk i sprężynę, przykręcamy zaworek.

Tak przygotowane mięso wkładamy na 2 doby do lodówki.

Po tym czasie wykładamy szynkowar do garnka wypełnionego wodą, tak aby woda była
3-4 cm poniżej górnej
krawędzi szynkowarki i parzymy 2 godziny w temp. 80 stopni C.

Po 2 godzinach wykładamy szynkowar  do zimnej wody w celu ochłodzenia,
a potem jeszcze przez noc trzymamy w lodówce.

W internecie można znaleźć mnóstwo przepisów na gotowanie wędlin w takich
szynkowarach z wykorzystaniem wielu innych ziół i przypraw.

PRZEPIS NA PYSZNY BOCZEK
SKŁADNIKI:
    * 900 g Surowego boczku bez kości
    * Na zalewę;
    * 2 l wody
    * 0,5 szklanki soli morskiej
    * 1 łyżka soli peklowej
    * łyżeczka ziele angielskie
    * łyżeczka pieprz czarny ziarna
    * 3-4 listki laurowe/duże/
    * oczywiście dodawanie przypraw wg. upodobań

 BOCZEK WŁOŻYĆ DO WYKONANEJ ZE SKŁADNIKÓW ZALEWY I WSTAWIĆ DO
LODÓWKI NA 48 GODZIN.
MIĘSO WYJĄĆ Z ZALEWY CIASNO ZWINĄĆ WŁOŻYĆ DO WORECZKA UMIEŚCIĆ
W SZYNKOWARZE.
SZYNKOWAR ZAMKNĄĆ DOCISNĄĆ SPRĘŻYNĄ I ODSTAWIĆ NA 4-5 GODZIN.
PARZYĆ W GARNKU ZALANYM 1-1,5cm POWYŻEJ
MIĘSA W TEMP.85-90st. ok. 90min. 
NASTĘPNIE WYJĄĆ SZYNKOWAR SCHŁODZIĆ ZIMNĄ WODĄ. 
ZIMNY WSTAWIĆ DO LODÓWKI NA KILKA GODZIN.

Zestaw :

Szynkowar
Oryginalne opakowanie
Paragon / Faktura


Zobacz nasze pozostałe aukcje:

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje