[zasłonięte]@gmail.com
Pracujemy od Pon-Pt
w godz.7.00-15.00
885-[zasłonięte]-189
W tych godzinach odpisujemy na maile oraz odbieramy telefony.
Podane koszty przesyłek dotyczą
jednej sztuki danego przedmiotu.
Nie łączymy zamówień z innych
aukcji
W tytule przelewu należy podać
tylko nr aukcji oraz swój login
na allegro !
Prosimy o krótkiego maila
z potwierdzeniem,
formy płatności.
Przyśpieszy to czas
realizacji zamówienia.
Paczki wysyłamy za pobraniem, poprzez PAYU lub po wpłacie
na konto !
Dane do przelewu znajdziesz w mailu generowanym automatycznie przez Allegro po dokonaniu zakupu.
Przed licytacją prosimy dokładnie przeczytać opis aukcji oraz stronę
"O mnie"
Składając ofertę zawierają Państwo prawnie wiążącą umowę kupna/sprzedaży
Dlaczego warto u Nas kupić ?
Zapewniamy profesjonalna obsługę szybką wysyłkę !
Na zakupiony towar
otrzymasz paragon lub fakturę VAT,
Ciesz się bezpiecznymi zakupami
lub kup przedmiot na raty
- Zapoznaj się z ofertą Allegro
która zapewnia ochronę zakupów
do 20.000 zł oraz system ratalny!
|
SZYNKOWAR MACIEJ AUSTRIA
1.5 l + worek gratis !
Idealny przedmiot do wyrobu domowej szynki, można mieszać przepisy osiągając
jakość i smak pierwszorzędnych zakładów zajmujących się obróbką mięsa.
Pojemny 1,5 litrowy pojemnik zagwarantuję niepowtarzalny smak naturalnej i
przede wszystkim zdrowej szynki !!
Wykonane z wysokiej jakości metalu, prosty w użyciu może się zdarzyć inne
wykończenie rączki w zależności od partii !!
WYMIARY :
- Pojemność 1,5 l
- Wysokość całości 23,5 cm
- Wysokość tuby 19 cm
- Średnica 10 cm
Przepis na pyszną domową szynkę:
Składniki:
- 0,90kg szynki lub łopatki
- 25g soli peklowej
- 2 ząbki czosnku (jeżeli ktoś nie lubi nie musi dodawać)
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka żelatyny
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 0,1 litra wody
Wykonanie:
Mięso oczyszczamy z błon, kroimy na mniejsze kawałeczki (aby łatwiej nam było upchać
je w szynkowarze), następnie każdy kawałek lekko ubijamy tłuczkiem i wsypujemy 25 g
soli pekolowej. Wszystko dokładnie dłuższą chwilkę mieszamy- ugniatamy, zawijamy w
worek i wstawiamy na 3-4 godz. do lodówki
Po tym czasie wyjmujemy mięso z lodówki, dodajemy do niego 0,1 litra wody z płaską łyżeczką
cukru pudru, dokładnie mieszamy, dosypujemy łyżeczkę żelatyny, nadal mieszamy, dodajemy
majerankę i wyciśnięty czosnek i wszystko mieszamy.
Do szynkowaru wkładamy woreczek foliowy (jest w zestawie razem z szynkowarem) i do
środka ciasno układamy mięsko, staramy się nie pozostawiać w środku powietrza. Kiedy
mięsko jest już w rodku ,zawiajamy końcówkę woreczka, nakładamy metalowy talerzyk ,
przycisk i sprężynę, przykręcamy zaworek.
Tak przygotowane mięso wkładamy na 2 doby do lodówki.
Po tym czasie wykładamy szynkowar do garnka wypełnionego wodą, tak aby woda była
3-4 cm poniżej górnej krawędzi szynkowarki i parzymy 2 godziny w temp. 80 stopni C.
Po 2 godzinach wykładamy szynkowar do zimnej wody w celu ochłodzenia,
a potem jeszcze przez noc trzymamy w lodówce.
W internecie można znaleźć mnóstwo przepisów na gotowanie wędlin w takich
szynkowarach z wykorzystaniem wielu innych ziół i przypraw.
PRZEPIS NA PYSZNY BOCZEK
SKŁADNIKI:
* 900 g Surowego boczku bez kości
* Na zalewę;
* 2 l wody
* 0,5 szklanki soli morskiej
* 1 łyżka soli peklowej
* łyżeczka ziele angielskie
* łyżeczka pieprz czarny ziarna
* 3-4 listki laurowe/duże/
* oczywiście dodawanie przypraw wg. upodobań
BOCZEK WŁOŻYĆ DO WYKONANEJ ZE SKŁADNIKÓW ZALEWY I WSTAWIĆ DO
LODÓWKI NA 48 GODZIN.
MIĘSO WYJĄĆ Z ZALEWY CIASNO ZWINĄĆ WŁOŻYĆ DO WORECZKA UMIEŚCIĆ
W SZYNKOWARZE.
SZYNKOWAR ZAMKNĄĆ DOCISNĄĆ SPRĘŻYNĄ I ODSTAWIĆ NA 4-5 GODZIN.
PARZYĆ W GARNKU ZALANYM 1-1,5cm POWYŻEJ
MIĘSA W TEMP.85-90st. ok. 90min.
NASTĘPNIE WYJĄĆ SZYNKOWAR SCHŁODZIĆ ZIMNĄ WODĄ.
ZIMNY WSTAWIĆ DO LODÓWKI NA KILKA GODZIN.
Zestaw :
Szynkowar
Oryginalne opakowanie
Paragon / Faktura
|
Zobacz nasze pozostałe aukcje:
|
|
Strona "o mnie"Wszystkie aukcje
|
|
|
|