Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Szynkowar do wyrobu parzonych wędlin + GRATIS

13-07-2015, 11:27
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 49 zł      Aktualna cena: 49 zł     
Użytkownik www_sklepyhobby_
numer aukcji: 5266406408
Miejscowość PELPLIN
Kupiono sztuk: 3    Wyświetleń: 108   

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

SklepyHobby
ul. Szkolna 1A
83-130 Kulice

Telefon: 509[zasłonięte]029
E-mail: [zasłonięte]@sklepyhobby.pl

Jesteśmy do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach od 09:00-17:00


Paczki wysyłamy codziennie za pośrednictwem Poczty Polskiej lub kurierem. Możliwy odbiór osobisty w siedzibie firmy, po wcześniejszym telefonicznym uzgodnieniu


Po wygranej aukcji prosimy o wpłatę wartości towaru plus koszty wysyłki. W tytule przelewu proszę podać swój nick z allegro. Wysyłki realizujemy po zaksięgowaniu wpłaty.


Nr konta wraz z danymi do przelewu zostanie również wysłany na adres mailowy podany podczas rejestracji konta.


Numer konta:
MULTIBANK - 97 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0170002 [zasłonięte] 128986

Kilka słów o nas:

Jesteśmy legalnie działającą firmą, na wszystkie zakupy wystawiamy paragon lub na życzenie Faktura Vat.

Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.

 

Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.



Szynkowar do wyrobu parzonych wędlin waga 500g


Szybkowar do wyrobu parzonych wędlin


Szynkowar przeznaczony do wyrobu pysznych parzonych wędlin domowym sposobem.
Wykonany ze stali nierdzewnej !

Pozwala na przygotowanie do 1,5 kg wyrobu mięsnego jednorazowo.
Na środku wieczka znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego. Służy do tego termometr z sondą, który nie jest elementem zestawu.Wykonany ze stali nierdzewnej.


GWARANCJA PRODUCENTA  

        
 
Szerokość produktu: 12cm
 
Głębokość produktu: 12cm                                                   
 
Wysokość produktu: 19cm           

 

UWAGA !!!  100g marynaty do szynki wiejskiej na 1kg mięsa  GRATIS  !!!

Marynaty są ważnym składnikiem mięs, które zanim zostaną poddane obróbce termicznej trzeba je zamarynować aby nadać im odpowiedni smak oraz aromat. Marynaty sprawiają że mięso staje się bardziej miękkie, soczyste oraz urozmaica smak Waszych swojskich przysmaków. Marynata do  Szynki Wiejskiej jest kompletną mieszanką, przeznaczona do sporządzania zalewy, solanki z udziałem soli peklującej, stosowana do produkcji wędzonek.
Jest to porcja idealna do celów domowych.

Pochodzenie: Polska

Skład: Zioła oraz ekstrakty przypraw naturalnych, azotynowa sól peklująca, sól, cukier, dekstroza.

                                                                                          

Do szynkowara można dokupić termometr dostępny w naszej ofercie.
W ofercie posiadamy również specjalne woreczki do szynkowara.

 

 

Oto kilka przepisów na wyroby z szynkowara :


Szynka z karkówki i boczku wędzonego

Składniki:

80 dag karkówki
40 dag boczku surowego - wędzonego
20-23 g soli
2g saletra potasowa
szczypta pieprzu czarnego
szczypta ziela angielskiego
liść laurowy
gałązka świeżego rozmarynu
ząbek czosnku
70 ml wody
płaska łyżeczka żelatyny


Sposób przygotowania:
Karkówkę i boczek tniemy na kawałki 3 x 3 cm i lekko ubijamy tłuczkiem, boczek mielimy.
Oba składniki wkładamy do miski i dodajemy peklosól i przyprawy, całość ugniatamy minimum 15 minut. Przykrywamy miskę i wkładamy całość do lodówki na 24 godziny. Po 12 godzinach ugniatamy około 10 minut. Po 24 godzinach dodajemy do mięsa wodę, płaską łyżeczkę żelatyny, wciskamy ząbek czosnku i ponownie masujemy. Wkładamy całość do szynkowara i bardzo dokładnie ubijamy. Zamykamy pojemnik. Dusimy w kąpieli wodnej o temperaturze 80-90*C przez 2,5 godziny. Po schłodzeniu wyjmujemy potrawę z szynkowara.




Mielonka wieprzowa

Składniki :
55 dag mięsa wieprzowego od szynki lub łopatki
55 dag podgardla wieprzowego
10 dag skórki wieprzowej
20 g soli
2 g  saletra potasowa
szczypta pieprzu
szczypta gałki muszkatołowej
0,5 płaskiej łyżeczki cukru
0,5 ząbka czosnku
70 ml wody


Sposób przygotowania:
Mięso przepuszczamy przez sitko o oczku 5 mm i dokładnie mieszamy z solą peklową. Ugniatamy starannie w misce, przykrywamy wilgotną ściereczką i wkładamy do lodówki na 24 godziny. Skórki wieprzowe parzymy przez 10-15 minut a następnie przepuszczamy co najmniej 3 razy przez sitko o średnicy oczek 3 mm. Skórki wkładamy do lodówki na 24 godziny.
Po wyjęciu z lodówki przystępujemy do mieszania. Najpierw mieszamy mięso dodając czosnek przeciśnięty przez praskę i pieprz ( do mielonki można dodać inne przyprawy według upodobania np. paprykę, majeranek, kminek itp.).
Do szklanki wlewamy 70 ml przegotowanej gorącej wody rozpuszczając w niej cukier. Do wymieszanego mięsa dodajemy skórki, wodę z cukrem, całość posypujemy szczyptą gałki muszkatołowej i wszystko bardzo starannie mieszamy aż woda zostanie całkowicie wchłonięta przez mięso.
Wsad mięsny umieszczamy bardzo ściśle wewnątrz szynkowara, ubijamy, dociskamy  płytką. Parzymy około 2 godziny w temperaturze około 80-85*C. Po sparzeniu wkładamy szynkowar do zimnej wody celem wystudzenia, a po wystudzeniu wkładamy do lodówki na 12 godzin.





Szynka z indyka i kurczaka

Składniki :
1 kg kurczaka
0,4 kg indyka
16 g soli
2 g saletry potasowej
łyżeczka cukru pudru
150 g lodu
łyżeczka mąki ziemniaczanej
50 ml wody
Sposób przygotowania:
Filet z indyka myjemy, kroimy w plastry o grubości 1 cm, a następnie w paski o długości 5 cm. Kurczaka obieramy ze skóry, trybujemy i mielimy przez sitko i oczku 5mm, następnie mięso z kurczaka wraz z lodem mielimy w malakserze. Cukier puder, mąkę i żelatynę mieszamy z wodą. Pokrojone filety z indyka, zmielone mięso z kurczaka  i wodę wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowaną masę wkładamy 6 godzin do lodówki. Po upływie tego czasu szynkowar umieszczamy w garnku z gorącą wodą. Parzymy w temperaturze 80*C przez 1,5 godziny. Po wyjęciu z wody odstawiamy naczynie z mięsem na 8 godzin do lodówki.

foto.jpg

Zobacz nasze pozostałe aukcje:

Strona "o mnie" Wszystkie aukcje

KomentarzePanelealle

galeria zobacz takze