Wykonam szynkowar!!
Witam Państwa na mojej aukcji. Przedmiotem jej jest wykonanie szynkowaru wg wzoru, który sam opracowałem i sam go wytwarzam na zamówienie.
Szybka realizacja zlecenia, zależna od ilości i zamówionej opcji.
Każdy zamawiając to urządzenie otrzymuje dodatkowo: mój własny, sprawdzony sposób wykonania wędlin, woreczek soli peklującej (15-20 dag), specjalny zestaw umożliwiający wyjęcie wsadu bez konieczności stosowania woreczków (widoczny na końcu galerii) oraz podstawkę pod szynkowar.
Nie potrzeba wtedy podkładać pod niego żadnych przedmiotów. W ten sposób dno szynkowaru nie ma bezpośredniego kontaktu z dnem garnka. Takie rozwiązanie wpływa na właściwą cyrkulację wody i powoduje, że temperatura w każdej części szynkowaru jest jednakowa.
Każdy szynkowar w pokrywie oporowej posiada element stabilizacyjny, który zapobiega przesuwaniu się sprężyny.
Dodatkowo odpłatnie mogę dorobić element przedłużający sprężynę. Można wtedy robić wędliny o różnych wielkościach wsadu.
Teraz wystarczy tylko kupić mięso i poszukać w kuchni odpowiednie przyprawy, aby móc z niego korzystać!!! Korpus posiada wykonany z blachy nierdzewnej chromowo-niklowej, zaś pozostałe elementy wykonuję wyłącznie ze stali kwasoodpornej.
Tak więc wszystkie elementy, które mają bezpośredni kontakt ze wsadem są kwasoodporne.
Nie stosuję żadnych powłok stalowych, które mają kontakt z żywnością.
Element dociskowy posiada wywiercony i pogłębiony otwór, aby można było go łatwiej wyjąć po skończonej pracy. Średnica jego jest zależna od potrzeb zamawiającego. Sprężyna jest wykonana z drutu kwasoodpornego. Pokrywa oporowa jest zamykana na szybki i wygodny zaczep, a wypustki pozwalają na bezproblemowe wyjęcie urządzenia z wrzątku.
Z tego względu, że klapa oporowa przykrywa praktycznie całą średnicę korpusu nie ma potrzeby stosowania krążka oporowego, którego nie ma w tej opcji szynkowaru.
Choć w swym rozwiązaniu preferuję pomiar temperatury wody, to jednak na życzenie Klienta mogę przystosować szynkowar również do pomiaru temperatury wsadu.
Koszt w ramach aukcji!!
Na żądanie mogę narożniki pościnać.
Każda klapa ma otwór pod termometr, ale na żądanie mogę ją wykonać bez otworu.
Wszystkie elementy mogą być mazerowane, co nadaje urządzeniu cech ozdobnych.
Każdy szynkowar jest przystosowany takiej konfiguracji jak na zdjęciu (zamknięcie wzdłuż i poprzecznie).
Uwaga ważne!
Termometr jest w cenie zamówienia i jest taki jak w galerii.
Szynkowar bez termometru można zamówić na innej aukcji.
Termometr może też mieć inne zastosowanie w kuchni-podczas pieczenia np. mięsa oraz do wędzarni.
Szynkowar jest o pojemności 1,2 litra i posiada wymiary- wysokość 160, średnica zewnętrzna 100.
Do szynkowaru wchodzi ok.90 dag wkładu mięsnego.
Na zdjęciach przedstawiam wędliny wykonane w podobnym, własnoręcznie wykonanym urządzeniu.
Mogę wykonać również szynkowar o średnicy 120 i pojemności 2,2 litra, jak również inne elementy z blachy nierdzewnej i kwasoodpornej, a także haki do wędzarni.
Wędliny wykonane z mięsa drobiowego, boczku i łopatki
Na wszystkie materiały użyte do wytworzenia szynkowaru mam stosowne atesty na okoliczność kontaktu z żywnością!! Na innej aukcji można zamówić szynkowar bez termometru.
Cena wysyłki kurierem dotyczy jednej paczki, niezależnie od ilości sztuk. Koszt wysyłki paczką pocztową dotyczy jednego szynkowaru.
Uwaga!!!
W okresie 1-8 czerwca kontakt ze mną będzie utrudniony.
Wszystkie zamówienia, zapłacone do 30 czerwca będą zrealizowane w poniedziałek 2 czerwca, zaś późniejsze po moim powrocie, czyli 9 czerwca. Nie ma też potrzeby wcześniejszych wpłat.
Każde zamówienie w ramach tej aukcji przy wpłacie 10 zł będzie zrealizowane poprzez kuriera z dodatkowym woreczkiem soli.
Każdemu mogę wystawić rachunek!!
|