|
Kontakt telefoniczny od poniedziałku do piątku w godz. 10:00 - 16:00
663 [zasłonięte] 241 Wszelkie pytania można także kierować na pocztę elektroniczną
[zasłonięte]@gmail.com
|
|
|
|
Zakupione przedmioty wysyłamy do 2-3 dni po otrzymaniu wpłaty na nasze konto Pocztą Polską
W przypadku dłuższego terminu realizacji kontaktujemy się mailowo i telefonicznie z Kupującym. Opcja transportu podana jest każdorazowo w aukcji. Na Państwa życzenie istnieje możliwość zmiany podanej w aukcji opcji transportu. Prosimy o wysłanie maila z informacją na ten temat niezwłocznie po dokonaniu zakupu na adres:
[zasłonięte]@gmail.com
|
|
|
|
Niezależnie od ilości zakupionych artykułów Opłatę za przesyłkę ponoszą państwo tylko jeden raz. Zawsze jest to najwyższy koszt wysyłki spośród wszystkich podanych w wygranych aukcjach.
Twoje zakupy do kwoty 10000 zł są ubezpieczone przez serwis alle
|
|
|
|
Formy płatności: przedpłata na rachunek bankowy:
KREDYT BANK
NR KONTA 87 1500 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0701011 [zasłonięte] 718500
Płatność przez szybkie i wygodne Płacę z Allegro
|
|
|
|
Wszystkie informacje dotyczące transakcji możecie państwo odnaleźć na stronie „O mnie”
Znaczek przy naszym nicku oznacza, że jesteśmy legalnie działającą firmą
|
|
|
|
WITAM NA MOJEJ AUKCJI NA KTÓREJ OFERUJĘ SZYNKOWAR 1 litr + ZESTAW DO WYROBU WĘDLIN W SZYNKOWARZE w skład którego wchodzi: 1. TERMOMETR Z SONDĄ 2. DWA STALOWE NIERDZEWNE POJEMNIKI HERMETYCZNE 3. PEKLOSÓL 4. WORECZKI JEDNORAZOWE 5. GRATIS PRZEPISY W WERSJI ELEKTRONICZNEJ NA PŁYCIE CD
6. INSTRUKCJA NA PIŚMIE "SZYBKI START" (Mini vademecum wyrobów w szynkowarze, Porady, Przepis na szynkę, mielonkę i golonkę itd.)
Po otrzymaniu przesyłki kupujesz mięso, dodajesz przyprawy, wykonujesz czynności załączone w przepisach (krok po kroku) i po około 60 godzinach otrzymasz gotowy produkt. Nie musisz myśleć o znalezieniu przepisu, zakupie termometru, woreczków i peklosoli, które otrzymujesz w ukompletowaniu lub możesz zakupić na Naszych aukcjach. Dodatkowo otrzymujesz 2 stalowe pojemniki hermetyczne np. na przyprawy. Oszczędzasz na dodatkowych wysyłkach.
SZYNKOWAR
SZYNKOWAR jest urządzeniem do wyrobu bez konserwantów szynek, golonek, boczków, mielonek, rolad itp. (przyciśnij niebieski przycisk "O MNIE" i na otworzonej stronie u dołu możesz zapoznać się z przepisem na szynkę z szynkowaru). Wykonany ze stali nierdzewnej INOX (chromowo-niklowej) dopuszczonej do bezpośredniego kontaktu z żywnością w tym także z tłuszczami. Wieczko wykonane z wytrzymałego i przeźroczystego szkła akrylowego odpornego na wysoką temperaturę i uszkodzenia mechaniczne wzmocnione metalowym krążkiem od strony sprężyny. Zamykany na nowoczesny stalowy klips. W środku wieczka znajduje się stalowe chromowane gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego termometrem z sondą. Uchwyt pokrywki ułatwia wkładanie i bezpieczne wyjmowanie szynkowaru po parzeniu, gdy jest gorący.
DANE TECHNICZNE SZYNKOWARU
• pojemność korpusu szynkowaru 1 litr • wysokość 16cm • średnica 9,7cm
Elementy szynkowaru z wsadem mięsnym
Przekrój szynkowaru z wsadem mięsnym przygotowany do parzenia
1. TERMOMETR Z SONDĄ
Tarcza pomiarowa termometru PRZEZNACZENIE
• szynkowary - pomiar temperatury wody w czasie parzenia wsadu mięsnego • wędzarnie - pomiar temperatury w komorze wędzarniczej • wędzonki - pomiar temperatury wody w czasie parzenia wędzonek • grille • kuchnie zbiorowego żywienia • kuchnie domowe • herbaty Yerba Mate • potrawy płynne np. renomowane herbaty, kawy, wina, sosy itp. • lodówki, zamrażarki i chłodnie • kompostowniki • pieczarkarnie • gleba
Termometr ze skuwką
DANE TECHNICZNE TERMOMETRU
• zakres pomiaru temperatury od -40°C do +160°C • długość sondy około 125 mm • średnica tarczy termometru około 35 mm • etui które chroni termometr przed uszkodzeniami mechanicznymi oraz ułatwia kontrolę temperatury płynów • mała bezwładność przy zmianie temperatury – szybka reakcja na skali • obudowa ze stali nierdzewnej 18/10
Termometr z sondą bez skuwki
Skuwka termometru
2. POJEMNIKI HERMETYCZNE
wykonane podobnie jak szynkowar ze stali nierdzewnej INOX z którym doskonale komponują się. Wieczka wykonane z wytrzymałego i przeźroczystego szkła akrylowego ułatwia szybki przegląd zawartości pojemnika. Zamykane na nowoczesny stalowy klips. Silikonowa uszczelka pod wieczkiem zapewnia 100 % szczelność a hermetyczna konstrukcja zachowuje świeżość żywności. Doskonałe do przechowywania peklosoli ,przypraw, ziół, dżemów itp.
WYMIARY POJEMNIKA MAŁEGO
• średnica 9,6cm • wysokość 7,4cm • pojemność 580ml
WYMIARY POJEMNIKA DUŻEGO
• średnica 9,6cm • wysokość 11cm • pojemność 750ml
Pojemniki hermetyczne
3.PEKLOSÓL - SÓL PEKLOWA 10 dkg
Służy do nacierania mięsa lub sporządzania zalewy peklującej. Mięso można peklować "na sucho", wtedy do natarcia 1kg mięsa stosujemy około 20 g soli peklowej. Zapeklowane mięso można upiec, uwędzić lub sparzyć. Skład: sól warzona, 0,5-0,6 % zawartości azotanu sodu
4. WORECZKI JEDNORAZOWE DO SZYNKOWARÓW TYPU LUX 20 sztuk
Przeznaczone do parzenia wyrobów wędliniarskich w wytwarzanych w szynkowarach i nie tylko. Wykonane są z mocnej folii HDPE dopuszczonej do kontaktu z żywnością w tym także z tłuszczami. Bez najmniejszych problemów wyjmiesz gotowy produkt z szynkowaru. Woreczki można wykorzystać także do pakowania produktów żywnościowych i innych celów gdzie niezbędne jest opakowanie foliowe.
Komplet 20 sztuk o wymiarach: 10 x 25cm
Certyfikat PZH Nr HŻ/C/0809/03
5. GRATIS PŁYTA CD ZAWIERAJĄCA:
Vademecum wyrobu wędlin w szynkowarze, Vademecum wyrobu kiełbas, Instrukcja i przepisy wyrobów w marynatorze peklowniku, Vademecum wyrobu nalewek, ABC wypieku chleba, ABC grillowania, ABC kociołka węgierskiego, ABC kociołka żeliwnego. Łącznie około 1200 przepisów, wszystko "krok po kroku" a także porady, wskazówki itp.
6. INSTRUKCJA NA PIŚMIE "SZYBKI START"
NA INNYCH MOICH AUKCJACH KUPISZ PRZEDMIOTY NIEZBĘDNE DO DOMOWEGO WYROBU WĘDLIN
Uwaga!
Wszystkie nasze aukcje zawierają zdjęcia REAL FOTO zrobione przed wystawieniem przedmiotu! Kopiowanie, zapisywanie bądź przerabianie materiałów z naszych aukcji przez osoby postronne bez naszej zgody jest niezgodne z prawem (podlegają ochronie na mocy Ustawy o Prawie autorskim i prawach pokrewnych - Dz.U. z 1994r., nr 24, poz.83 z późn. zmian.). Wykorzystywanie naszych zdjęć będziemy zgłaszać administracji Allegro.
|