Pracujemy od Pon-Pt w godz.7.00-15.00 W tych godzinach odpisujemy na maile oraz odbieramy telefony.
Podane koszty przesyłek dotyczą
jednej sztuki danego przedmiotu.
Nie łączymy zamówień z innych
aukcji
W tytule przelewu należy podać tylko nr aukcji oraz swój login na allegro !
Prosimy o krótkiego maila z potwierdzeniem, formy płatności. Przyśpieszy to czas realizacji zamówienia. Paczki wysyłamy za pobraniem, poprzez PAYU lub po wpłacie na konto ! Dane do przelewu znajdziesz w mailu generowanym automatycznie przez Allegro po dokonaniu zakupu.
Przed licytacją prosimy dokładnie przeczytać opis aukcji oraz stronę "O mnie"
Składając ofertę zawierają Państwo prawnie wiążącą umowę kupna/sprzedaży Dlaczego warto u Nas kupić ? Zapewniamy profesjonalna obsługę szybką wysyłkę ! Na zakupiony towar
otrzymasz paragon lub fakturę VAT, Ciesz się bezpiecznymi zakupami lub kup przedmiot na raty - Zapoznaj się z ofertą Allegro która zapewnia ochronę zakupów do 20.000 zł oraz system ratalny!
|
SZYNKOWAR MACIEJ AUSTRIA 1.5 l + worek gratis ! Idealny przedmiot do wyrobu domowej szynki, można mieszać przepisy osiągając jakość i smak pierwszorzędnych zakładów zajmujących się obróbką mięsa. Pojemny 1,5 litrowy pojemnik zagwarantuję niepowtarzalny smak naturalnej i przede wszystkim zdrowej szynki !! Wykonane z wysokiej jakości metalu, prosty w użyciu może się zdarzyć inne wykończenie rączki w zależności od partii !! WYMIARY : - Pojemność 1,5 l - Wysokość całości 23,5 cm - Wysokość tuby 19 cm - Średnica 10 cm
Przepis na pyszną domową szynkę: Składniki: - 0,90kg szynki lub łopatki - 25g soli peklowej - 2 ząbki czosnku (jeżeli ktoś nie lubi nie musi dodawać) - 1 łyżeczka majeranku - 1 łyżeczka żelatyny - 1 łyżeczka cukru pudru - 0,1 litra wody Wykonanie: Mięso oczyszczamy z błon, kroimy na mniejsze kawałeczki (aby łatwiej nam było upchać je w szynkowarze), następnie każdy kawałek lekko ubijamy tłuczkiem i wsypujemy 25 g soli pekolowej. Wszystko dokładnie dłuższą chwilkę mieszamy- ugniatamy, zawijamy w worek i wstawiamy na 3-4 godz. do lodówki Po tym czasie wyjmujemy mięso z lodówki, dodajemy do niego 0,1 litra wody z płaską łyżeczką cukru pudru, dokładnie mieszamy, dosypujemy łyżeczkę żelatyny, nadal mieszamy, dodajemy majerankę i wyciśnięty czosnek i wszystko mieszamy. Do szynkowaru wkładamy woreczek foliowy (jest w zestawie razem z szynkowarem) i do środka ciasno układamy mięsko, staramy się nie pozostawiać w środku powietrza. Kiedy mięsko jest już w rodku ,zawiajamy końcówkę woreczka, nakładamy metalowy talerzyk , przycisk i sprężynę, przykręcamy zaworek. Tak przygotowane mięso wkładamy na 2 doby do lodówki. Po tym czasie wykładamy szynkowar do garnka wypełnionego wodą, tak aby woda była 3-4 cm poniżej górnej krawędzi szynkowarki i parzymy 2 godziny w temp. 80 stopni C. Po 2 godzinach wykładamy szynkowar do zimnej wody w celu ochłodzenia, a potem jeszcze przez noc trzymamy w lodówce. W internecie można znaleźć mnóstwo przepisów na gotowanie wędlin w takich szynkowarach z wykorzystaniem wielu innych ziół i przypraw.
|