Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SZYNKOWAR 1,5L ROSSLER garnek

27-02-2012, 10:49
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 44 zł      Aktualna cena: 44 zł     
Użytkownik Promobest
numer aukcji: 2079459355
Miejscowość Katowice
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 272   
Koniec: 08-02-2012 13:55:11

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

KAŻDA DODATKOWO ZAKUPIONA SZTUKA + 10,00ZŁ DO PODANYCH KOSZTÓW WYSYŁKI

SZYNKOWAR 1,5L

RENOWOMANEJ FIRMY ROSSLER

WYMIARY:
POJEMNOŚĆ: 1,5L
WYOKOŚĆ: 23,5 CM
WYSOKOŚĆ TUBY: 19 CM
ŚREDNICA: 10 CM
Przepis na pyszną domową szynkę:

Składniki:

- 0,90 kg szynki lub łopatki

- 25 g soli peklowej

- 2 ząbki czosnku ( jeżeli ktoś nie lubi nie musi dodawać)

- 1 łyżeczka majeranku

- 1 łyżeczka żelatyny

- 1 łyżeczka cukru pudru

- 0,1 litra wody

Wykonanie:

1. Mięso oczyszczamy z błon, kroimy na mniejsze kawałeczki (aby łatwiej nam było upchać je w szynkowarze), następnie każdy kawałek lekko ubijamy tłuczkiem i wsypujemy 25 g soli pekolowej. Wszystko dokładnie dłuższą chwilkę mieszamy- ugniatamy, zawijamy w worek i wstawiamy na 3-4 godz. do lodówki.

2. Po tym czasie wyjmujemy mięso z lodówki, dodajemy do niego 0,1 litra wody z płaską łyżeczką cukru pudru, dokładnie mieszamy, dosypujemy łyżeczkę żelatyny, nadal mieszamy, dodajemy majerankę i wyciśnięty czosnek i wszystko mieszamy.

Do szynkowara wkładamy woreczek foliowy ( jest w zestawie razem z szynkowarem) i do środka ciasno układamy mięsko, staramy się nie pozostawiać w środku powietrza. Kiedy mięsko jest już w środku ,zawiajamy końcówkę woreczka, nakładamy metalowy talerzyk , przycisk i sprężynę, przykręcamy zaworek. Tak przygotowane mięso wkładamy na 2 doby do lodówki.

3. Po tym czasie wykładamy szynkowar do garnka wypełnionego wodą, tak aby woda była 3-4 cm poniżej górnej krawędzi szynkowarki i parzymy 2 godziny w temp. 80 stopni C.

4. Po 2 godzinach wykładamy szynkowar do zimnej wody w celu ochłodzenia, a potem jeszcze przez noc trzymamy w lodówce.

PRZY ZAKUPIE NA KILKU AUKCJACH PROSZĘ ZAPYTAĆ O KOSZT WYSYŁKI

Przesyłki wysyłane są do 2 dni roboczych od wpłaty lub, w przypadku pobrania, od daty zakupu.

Wszystkie informacje dotyczące sposobu sfinalizowania transakcji otrzymasz w mailu z Allegro wysyłanym automatycznie po zakupie

Paczki proszę otwierać w obecności kuriera i w razie potrzeby spisać protokół szkody - jest on podstawą reklamacji