Komplet: szynkowar 1,5kg, termometr oraz woreczki do szynkowara

W skład zestawu wchodzą:
Szynkowar BIOWIN SZYN15SN
Szynkowar przeznaczony do wyrobu pysznych parzonych wędlin domowym sposobem.
Wykonany ze stali nierdzewnej.
Pozwala na przygotowanie do 1,5 kg wyrobu mięsnego jednorazowo.
Na środku wieczka znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego. Służy do tego termometr z sondą. Do szynkowara można dopasować termometr o symbolach 185609, 100100, 100200, 100400, 100600.
Dane techniczne:
Woreczki foliowe 16x32cm, w opakowaniu 20szt BIOWIN WORSZY15SN20
Idealnie dopasowane do szynkowaru BIOWIN – SZY15SN. Zastosowanie woreczków ułatwia wkładanie mięsa do pojemnika jak również wyjmowanie gotowego już wyrobu mięsnego.
Produkt w całości wykonany z PE, dopuszczony do kontaktu z żywnością. Grubość folii 0,04mm.
Dane techniczne:
- wymiary: (szerokość x wysokość) : 16cm x 32cm
Termometr do pieczenia mięs BIOTREM 100600
Zgodnie z sugestiami naszych Klientów w dotychczasowym zestawie zmieniliśmy dołączany termometr. Jest to model większy i lepszy od modelu 100400, dostępnego we wcześniejszej ofercie.
Model 100600 to solidnie wykonany termometr ze stali nierdzewnej idealny do pieczenia różnego rodzaju mięs. Specjalna podziałka precyzyjnie wskazuje idealna temperaturę pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny oraz wołowiny.
Czujka termiczna znajduje się w obszarze między 1.3 cm a 5 cm od początku szpikulca. W celu uniknięcia zabrudzeń lub uszkodzenia szpikulec termometru należy przechowywać w plastikowej osłonce, która znajduje się w komplecie.
UWAGA: Termometr może być używany także w piekarniu i może w nim pozostawać przez cały okres pieczenia!!
Dane techniczne:
- zakres temperatur: od 0°C do 120°C
- dokładność pomiaru: +/-2°C
- szerokość produktu: 5cm
- głębokość produktu: 5cm
- wysokość produktu: 15cm