Szybkowar 9L wykonany ze stali szlachetnej 18/10. Szybkowary z tej serii wykonane są z "pancernej" stali gwarantującej bezpieczne gotowanie pod wysokim cisnieniem. Stal szlachetna chromowo-niklowa z której wykonany jest szybkowar jest nierdzewna, kwasoodporna, wytrzymała i długowieczna. Aluminiowe, potrójne dno akutermiczne i ferromagnetyczne (5.5mm)gwarantuje najlepszy rozdział i magazynowanie ciepła. Szybkowar wyposażony jest w nowoczesne, masywne atermiczne bakielitowe uchwyty z oraz regulowane zawory ciśnieniowe . Szybkowar można używać na wszystkich rodzajach kuchenek, w tym na nowoczesnej kuchni indukcyjnej, a także czyścić w zmywarce.
W zestawie pokrywka szklana, wkład parowy oraz zapasowa uszczelka.
Ciśnienie pracy 0.8bar Pojemność: 9.0L Średnica: 26.0 cm Wysokość: 17.2 cm Grubość ścian: 1.0 mm Grubość dna: 5.5 mm Waga: ~4.0kg
- Specjalne wielowarstwowe dno akutermiczne optymalnie przewodzące ciepła.
- Nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek: gazowych, ceramicznych, elektrycznych, halogenowe i indukcyjne.
- Ergonomiczne uchwyty z bakelitu ułatwiające trzymanie.
- Wyjątkowo "gładka" powierzchnia zapobiegająca gromadzeniu żywności i cząsteczek tłuszczu ułatwiająca czyszczenie.
- 60 kPa zawór z limitem ciśnienia.
- Otwierany zawór bezpieczeństwa wspomagający zabezpieczenia.
- Specjalnie zaprojektowana pokrywa z pokrętłem jej otwierania poprawiająca bezpieczeństwo.
- Wskaźnik ciśnienia na pokrywie.
- Dodatkowe pokrywa szklana z uchwytem z bakelitu oraz uszczelka silikonowa w zestawie.
- Dodatkowy wkład do gotowania na parze.
- Możliwość mycia w zmywarce.
- Produkt atestowany.
Gotuj zdrowiej i szybciej. Możliwe że zastanawiasz się po co w ogóle gotować w szybkowarze. Najważniejszą zaletą szybkowaru jest skrócenie czasu gotowania o 60%. Jest to możliwe poprzez wykorzystanie pary i podwyższonego ciśnienia podczas gotowania. Dzięki temu potrawy zachowują swój naturalny smak, aromat i składniki odżywcze które, przy zwykłym gotowaniu, po prostu ulatują z parą. Dodatkowymi zaletami szybkowarów jest oszczędność energii poprzez skrócenie czasu gotowania oraz możliwość mycia ich w zwykłych zmywarkach. Brzmi zbyt pięknie? Lecz to prawda, rosnąca popularność szybkowarów w Polsce tylko to potwierdza.
Ferromagnetyczne, potrójne dno akutermiczne gwarantuje możliwie najlepszy rozdział i magazynowanie ciepła. Opatentowana kompozycja warstw specjalnego stopu aluminium oraz wysokogatunkowej stali szlachetnej doskonale przewodzi i akumuluje ciepło, a także odpowiednio zabezpiecza gotowane potrawy przed przypaleniem oraz naczynie przed zużyciem. Aluminiowe i precyzyjnie szlifowane dno pobiera błyskawicznie już najmniejszą ilość energii, która jest rozdzielana równomiernie na całą powierzchnię dna i tam magazynowana. Te cechy zapewniają optymalne przewodzenie, podział i magazynowanie ciepła.
|