Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SZYBKOWAR ROSTOCKI 7,5 L STAL 18/10 AUSTRIA

13-05-2015, 15:30
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 1 050 zł     
Użytkownik InterNOVA_pl
numer aukcji: 5331358154
Miejscowość Bytom
Wyświetleń: 11   
Koniec: 13-05-2015 14:05:47

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Indukcja: tak
Kolor: odcienie szarości
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Informacje

 


[zasłonięte]@internova.pl

(32)[zasłonięte]428-28
602 [zasłonięte] 33 27
666 [zasłonięte] 09 39

Świat Kuchni
InterNOVA Sp. j.
M.M.Cywiński
ul. Siemianowicka 98
41-902 Bytom
NIP 626[zasłonięte]296-08
REGON 241[zasłonięte]070
Odbiór osobisty w Bytomiu

(32)[zasłonięte]428-28
602 [zasłonięte] 33 27
666 [zasłonięte] 09 39

InterNOVA Sp. j.
M.M. Cywiński
ul. Siemianowicka 98
41-902 Bytom

Godziny otwarcia:
Pon. - Pt.: 900 - 1700
Odbiór osobisty w Czeladzi

(32)[zasłonięte]763-91

Centrum handlowe M1
InterNOVA Sp. j.
M.M. Cywiński
ul. Będzińska 80
41-250 Czeladź

Godziny otwarcia:
Pon. - Sob.: 900 - 2100
Niedziela: 1000 - 2000
Odbiór osobisty w Katowicach

(32)[zasłonięte]781-05

RAWA Park Handlowy
InterNOVA Sp. j.
M.M. Cywiński
Al. W. Roździeńskiego 97
40-203 Katowice

Godziny otwarcia:
Pon. - Nd.: 1000 - 2000
Wysyłka

Pobranie: 16 zł
Wpłata na konto: 10 zł

Przesyłki wysyłamy firmą SIÓDEMKA

Numer konta:

78 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 662388

InterNOVA Sp. j.
M.M.Cywiński
ul. Siemianowicka 98
41-902 Bytom
NIP 626[zasłonięte]296-08
REGON 241[zasłonięte]070

Zestaw składa się z następujących elementów:
  • garnek 7,5 L,
  • specjalna pokrywa szybkowarowa,

 

Cechy produktu:

materiał

stal nierdzewna 18/10

ilość stopni gotowania
  • 1 - niższe ciśnienie
  • 2 - wyższe ciśnienie
kuchenki wszystkie rodzaje
gwarancja 2 lata
opakowanie ozdobne pudełko
produkcja ROSTOCKI Austria
Używając szybkowaru znacznie skrócąPaństwo czas potrzebny na przygotowanie potrawy.
SZYBKOWAR - SZYBKIE GOTOWANIE

Podstawowa zasada szybkiego gotowania nie uległa zmianie od czasu wprowadzenia pierwszego szybkowaru. Gotowanie odbywa się w zamkniętym garnku pod ciśnieniem w temperaturach przewyzszających 100st. Celsjusza, ponieważ powstające wewnątrz szybkowaru nadciśnienie podnosi punkt wrzenia wody. Dzięki temu czas gotowania ulega wielokrotnemu skróceniu, przez co gotowanie w szybkowarze pozwala na oszczędność czasu (gotowania) średnio rzędu 70%



Dzięki wyeliminowaniu szkodliwego tlenu zawartego w powietrzu oraz krótkim czasom gotowania żywność jest gotowana w sposób szczególnie elikatna. W porównaniu z tradycyjnym gotowaniem, gotowanie w szybkowarze pozwala zachować znacznie więcej witami, substancji mineralnych oraz aromatycznych, co jest także wyczuwalne w smaku: własny smak żywności jest zaskakująco intensywny !


OPIS, CECHY ORAZ ZALETY SZYBKOWARU:

- OSZCZĘDNOŚĆ CZASU - DO 70 %
- OSZCZĘDNOŚĆ ENERGII - DO 50 %
- ZDROWE GOTOWANIE - WITAMINA C POZOSTAJE W POTRAWIE W 34 % A PRZY GOTOWANIU W SZYBKOWARZE DO 65 %
- KOLORY, WITAMINY , SOLE MINERALNE POZOSTAJĄ W POTRAWIE


BEZPIECZEŃSTWO !

Szybkowar wyposażony jest w różne elementy które w sposób całkowicie automatyczny dbają o bezpieczeństwo szybkowaru.

SPOSOBY OTWIERANIA SZYBKOWARU:
- odczekać do chwili gdy opadnie ciśnienie
- postawić pod zlewem i otworzyć zimną wodę


MOŻLIWOŚCI ZASTOSOWANIA:

- duszenie mięsa
- zupy i dania z "jednego garnka"
- warzywa i ziemniaki
- przyrzadzanie ryżu
- przyrzadzanie ryb
- smażenie
- przyrządzanie mrożonek
- wekowania
- przyrzadzanie soku
- sterylizacja

KRÓTKI PRZEPIS NA DUSZENIE MIĘSA:
- rozgrzać szybkowar lub patelnie szybkowarową bez tłuszczu na średnim stopniu (2/3 mocy kuchenki)
- wlać do garnka kilka kropli zimnej wody. Właściwa temperatura do smażenia mięsa z tłuszczem lub bez tłuszczu zostaje osiągnięta w momencie, gdy kuleczki wody "tańczą" po dnie garnka. Przed dodaniem tłuszczu wzgl. włożeniem mięsa nalezy ostrożnie wytrzeć wodę z dna garnka np. ścierką.
- pieczeń mocno docisnąć. Po kliku minutach mięso samo odejdzie od dna, można je wówczas obrócić i dodać przyprawy wg uznania.
- dodawać wodę zgodnie z przepisem, jednak nie mniej niż 200 -300 ml
- garnek zamknąć
- wybrać tryb gotowania i podgotować


CZASY GOTOWANIA:

Wieprzowina
Gulasz 15-20 min
Pieczeń wieprzowa 25-30 min
Golonka (pieczona) 30-35 min
Golonka (surowa) 30-40 min
Cielęcina i wołowina
Cielęcina ( w kawałkach) 5-6 min
Pieczeń cielęca 15-20 min
Nóżka cielęca 15-20 min
Gulasz wołowy 15-20 min
Kawałki golonki (na zupę) 20-25 min
Rolada / pieczeń z polędwicy 20-25 min
Pieczeń wołowa 30-40 min
Drób
Pierś / udko z kurczaka 10-15 min
Pierś / udko z indyka 20-25 min
Kura na rosół 25-35 min
Dziczyzna i jagnięcina
Comber sarni ok 15 min
Pieczeń z sarny ok 20 min
Gulasz z jelenia 15-20 min
Pieczeń z jelenia ok 25 min
Gulasz z dzika 15-20 min
Pieczeń zajęcza 15-20 min
Pieczeń jagnięca 15-20 min
Ryby
Potrawka rybna 3-4 min
Łosoś 5-6 min
Halibut 6-7 min
Karmazyn 7-8 min
Zupy
Zupa jarzynowa 4-6 min
Zupa ziemniaczana 6-8 min
Zupa gulaszowa 10-15 min
Rosół wołowy 35-40 min
Warzywa
Karczoch (w całości) 15-20 min
Kalafior / brokuły (różyczki) 2-3 min
Kalafior w całości 8-10 min
Groszek zielony 5-7 min
Marchew 4-6 min
Kapusta czerwona / biała 7-10 min
Ziemniaki z wody (pokrojone w ćwiartki) 8-10 min
Ziemniaki w mundurkach (całe) 12-15 min
Zboża
Owies 8-9 min
Pszenica 8-9 min
Jęczmień 8-9 min
Żyto 8-9 min
Orkisz 8-9 min


Życzymy wiele radości przy testowaniu różnorodnych możliwości szybkowaru oraz udanego gotowania !!


Wszystkie oferowane przez nas produkty są fabrycznie nowe w oryginalnych opakowaniach.
 





  • Pełna dokumentacja
    Do każdego produktu dodawany jest paragon lub faktura VAT.
  • 2 lata gwarancji
    Każdy produkt objęty jest dwuletnią gwarancją.
[DANE_EU]5mBtnRT6cfyWsmz926REAFAmj92mH6cQmIQ4Y3kcm7qDxkgxf06sM/bMEs55ZGa5UIx5yeVoaFIRyUHZ0R5nA9KTgAnw+2aSNAiaHeYyuRdhT7ofp5QMK4nTCdJYxzDfdO6B+h9It1JnNLwa65FoJQ==[/DANE_EU]