|
Przedmiot aukcji
USZCZELKA DO SZYBKOWARU HAWKINS 3,5 - 8L
Producent HAWKINS
Producent szybkowarów Hawkins Cookers Limited swoimi tradycjami sięga 1959 roku! Do dziś sprzedano ponad 33 miliony szybkowarów na świecie a jeden z nich – FUTURA jest wystawiony w Muzeum Sztuki Nowoczesnej (The Museum of Modern Art) w Nowym Yorku jako jedyne naczynie tego typu! Marka HAWKINS jest znana z bezkompromisowych działań w zakresie jakości. Każdy szybkowar jest sprawdzany pod względem szczelności. Staranny dobór materiałów, najlepsze metody produkcji oraz ścisła kontrola jakości sprawiły, że naczyniom HAWKINS zaufały już miliony ludzi którzy ich używają do dziś! Każdy produkt jest solidnie zapakowany w atrakcyjny i kolorowy karton z dokładnym opisem wyposażenia oraz instrukcją obsługi w języku polskim!
Zalety gotowania w szybkowarach HAWKINS
- oszczędność szybkowary HAWKINS gotują w temperaturze 122°C przez co zmniejsza się zużycie gazu lub prądu o ponad połowę! Oszczędzamy również wodę a czas gotowania skraca się nawet do 70% w porównaniu z tradycyjnym gotowaniem w zwykłych garnkach.
- zdrowie niektóre mikroorganizmy "giną" dopiero w temperaturze 122°C (temperatura stosowana do sterylizacji), a wybrane białka i witaminy zostają lepiej zachowane w porównaniu z gotowaniem tradycyjnym. Dodatkowo dzięki skróconemu okresowi przygotowywania potraw można np. "zaoszczędzić" do 75% witaminy C, kiedy w tradycyjnych garnkach pozostaje jej po ugotowaniu zaledwie od 15 do 25%.
- smak zdaniem wielu smakoszy gotowanie w szybkowarze pozwala lepiej zachować naturalny smak produktów, są one bowiem gotowane krócej, a ich aromat nie ulatnia się wraz z uciekającą parą.
- komfort użycie szybkowaru zdecydowanie redukuje zapachy wypełniające kuchnię i jej otoczenie podczas procesu gotowania.
Co wyróżnia szybkowary HAWKINS?
- bezpieczeństwo owalny kształt pokrywki otworu w szybkowarze powoduje, że ciśnienie kumulowane wewnątrz automatycznie dociska pokrywkę co gwarantuje najszczelniejsze i najbezpieczniejsze gotowanie. Konstrukcja szybkowaru zabezpiecza przed jego otwarciem przy zbyt dużym ciśnieniu wewnątrz. Po prostu się go fizycznie nie otworzy dopóki będzie jakiekolwiek ciśnienie wewnątrz. Dodatkowo każdy szybkowar wyposażony jest w tzw. zawór bezpieczeństwa,
- wielowarstwowe dno kumulujące ciepło termiczne dno nie ulegające odkształceniom i równomiernie rozprowadzające ciepło powoduje, że nawet najmniejszy płomień ciepła pozwala na szybkie gotowanie,
- zdrowa żywność gotowanie pozwala na zachowanie wszelkich minerałów oraz witamin,
- wykonanie ze stali szlachetnej nierdzewnej oraz specjalnego stopu aluminium specjalnie dobrana kompozycja materiałów dla danego modelu idealnie absorbuje ciepło czyniąc szybkowar wydajniejszym energetycznie. Anodowanie sprawia, że naczynia przez długie lata wyglądają jak nowe,
- nowy, ulepszony system regulacji ciśnienia przyspieszający gotowanie, informuje kiedy wewnątrz powstało odpowiednie ciśnienie (od tego momentu nalicza się czas gotowania), ułatwiający regulację ciśnienia oraz zmniejszający pienienie gotowanych potraw np. kapusty kiszonej,
- możliwość gotowania na parze dzięki specjalnej nakładce znajdującej się na wyposażeniu każdego szybkowaru możemy gotować na parze. Potrawa nie ma styczności z wodą,
- termiczne uchwyty skonstruowane z myślą o wieloletniej funkcjonalności nie nagrzewają się jak w zwykłych garnkach i są solidnie przymocowane na wytrzymałym trzpieniu,
- trwała uszczelka specjalnie umieszczony zawór bezpieczeństwa pod drążkiem uchwytu pokrywki powoduje, że para bezpiecznie odprowadzana jest w dół, dzięki czemu uszczelka jest w minimalnym stopniu narażona na działanie pary wewnątrz szybkowaru, nie ociera się przy otwieraniu i zamykaniu co przedłuża jej trwałość. Podczas mycia jest bardzo łatwa w demontażu,
- stosowane w kuchenkach: gazowych, elektrycznych, ceramicznych i halogenowych,
- 10 lat gwarancji! bardzo dobra jakość szybkowarów pozwala producentowi na udzielenie aż 10-cio letniej gwarancji dla naszego klienta! Gwarancja obejmuje wszelkie wady fabryczne ujawnione podczas jego prawidłowej eksploatacji.
Przykładowe czasy gotowania
Szybkowary gotują średnio 3 razy szybciej niż gotowanie w tradycyjnych garnkach. Oto kilka przykładów czasu gotowania w szybkowarach HAWKINS (więcej na naszej stronie):
Mięso ryby, drób | Ilość [g] | Ilość wody [ml] | Czas gotowania pod ciśnieniem [min] |
kurczak w całości
|
1000
|
150
|
8
|
wątróbka pokrojona w kostkę
|
500
|
100
|
6
|
fasolka
|
500
|
150
|
4
|
ziemniaki pokrojone na połówki
|
500
|
200
|
2
|
ryż
|
150
|
400
|
4
|
kapusta pokrojona na ćwiartki
|
500
|
50
|
2
|
Na naszej stronie znajdą Państwo ponad 100 przepisów z kuchni indyjskiej, polskiej lub włoskiej specjalnie przygotowanych dla użytkowników szybkowarów HAWKINS!
OTO NIEKTÓRE Z NICH:
Do jakich kuchenek się nadaje?
Wszystkie szybkowary są dopuszczone do sprzedaży na rynek europejski - posiadają certyfikaty bezpiecznego użytkowania.
Wszystkie linie szybkowarów HAWKINS
Oświadczam, że opis aukcji oraz zdjęcia w niej wykorzystane są całkowicie naszego autorstwa od 2008 roku. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie
tych materiałów w całości lub w części bez naszej zgody jest zabronione i stanowi naruszenie praw autorskich. Podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170
Niektóre opinie o szybkowarach HAWKINS:
|
|