GARNEK DO GOTOWANIA POD CIŚNIENIEM - SZYBKOWAR 17 LITRÓW
garnek
Garnek jest solidnie i estetycznie wykonany - nowy. Wykonany z najwyższej jakości stali nierdzewnej 18/10. Posiada atest PZH, dopuszczony do kontaktu z żywnością. WSKAZÓWKI DO GOTOWANIAa) Suszone warzywa, takie jak groch, fasola … powinny zostać przed gotowaniem najpierw namoczone w wodzie. b) Rozmrażanie warzyw lub małych ryb nie jest koniecznością. Gotując duże ryby lub zamrożone mięso, należy po prostu zwiększyć czas gotowania. c) Zupy, przy których gotowaniu powstaje piana (np grochówka) powinny być najpierw gotowane bez przykrywki, a następnie przecedzone przed gotowaniem pod ciśnieniem. d) Mięso należy dobrze przyrumienić, nawet nieco więcej niż zwykle, gdyż gotowanie na parze przyczynia się do utraty koloru mięsa. Czas gotowania zależy od grubości i jakości mięsa. e) Ryby należy gruntownie wyczyścić. Skropić należy je niewielką ilością soku z cytryny i posolić, zaraz po gotowaniu. Dno SZYBKOWARA pobiera błyskawicznie już najmniejszą ilość energii, która jest rozdzielana równomiernie na całą powierzchnię dna garnka i tam magazynowana.Te cechy zapewniają optymalne przewodzenie, podział i magazynowanie ciepła.Szybkowar wyposażony jest w nowoczesne, zgrzewane uchwyty oraz zawory ciśnieniowe które można zdemontować.
Orientacyjne wymiary:
waga - 3,7 kg
wysokość - 38 cm
średnica podstawy -24 cm
średnica otworu - 22 cm
Szybkowar można używać na wszystk ich rodzajach kuchenek, w tym na nowoczesnej kuchni INDUKCYJNEJ, a także czyścić w zmywarce.
europ4KONTAKT:[zasłonięte]@wp.plTELEFON:600 [zasłonięte] 829
©