Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SZYBKOWAR CISNIENIOWY 12 LITR ALUMINIOWY USZCZELKA

27-06-2014, 0:54
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 105 zł     
Użytkownik tixshop
numer aukcji: 4329444256
Miejscowość Piastów
Wyświetleń: 17   
Koniec: 27-06-2014, 0:45

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha




AUKCJA DOTYCZY


SZYBKOWARA CIŚNIENIOWEGO

O POJEMNOŚCI 12 LITRÓW

WYKONANE Z ALUMINIUM

firmy

KITCHENKING


!!! NAJTANIEJ !!!

105




W ZESTAWIE Z ZAPASOWĄ USZCZELKĄ

Szybkowar jest solidnie i estetycznie wykonany - nowy fabrycznie zapakowany







Instrukcja użytkowania

1) Istotnym jest, aby dodana została minimalna ilość wody lub
innych płynów, tak aby można było wytworzyć odpowiednią ilość pary.
2)nie należy jednak
napełniać szybkowaru powyżej 2/3 jego maksymalnej pojemności.

3) Podczas gotowania potraw
produkujących pianę, nie należy napełniać garnka powyżej 1/2 jego pojemności.
Zaleca się to szczególnie podczas gotowania zup, warzyw, grochu itp
.

4) Jeśli gotowanie zostanie zakończone, szybkowar należy otworzyć w następujący sposób:
Szybkowar zdjąć ze źródła ciepła.
Garnek umieścić w zlewozmywaku i schłodzić zimną wodą. Nigdy nie należy
zanurzyć garnka w wodzie.
Nie należy usiłować otwierać szybkowaru, podczas, gdy będzie on jeszcze gorący
lub jeśli z zaworu ciśnieniowego nadal będzie wydostawała się para.

WSKAZÓWKI DO GOTOWANIA

a) Suszone warzywa, takie jak groch, fasola … powinny zostać przed gotowaniem
najpierw namoczone w wodzie.
b) Rozmrażanie warzyw lub małych ryb nie jest koniecznością. Gotując duże ryby lub
zamrożone mięso, należy po prostu zwiększyć czas gotowania.
c) Zupy, przy których gotowaniu powstaje piana (np grochówka) powinny być
najpierw gotowane bez przykrywki, a następnie przecedzone przed gotowaniem
pod ciśnieniem.
d) Mięso należy dobrze przyrumienić, nawet nieco więcej niż zwykle, gdyż gotowanie
na parze przyczynia się do utraty koloru mięsa. Czas gotowania zależy od grubości
i jakości mięsa.
e) Ryby należy gruntownie wyczyścić. Skropić należy je niewielką ilością soku z
cytryny i posolić, zaraz po gotowaniu.

ORYGINALNE PUDEŁKO FIRMOWE



kontakt

[zasłonięte]@o2.pl