Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SZYBKOWAR 20 LITR KITCHEN KING USZCZELKA ALUMINIUM

04-01-2015, 17:55
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 139 zł      Aktualna cena: 139 zł     
Użytkownik tikshop
numer aukcji: 4870119549
Miejscowość Piastów
Zostało sztuk: 19    Licytowało: 1    Wyświetleń: 183   
Koniec: 03-02-2015, 17:51

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

                                                   WITAM NA MOJEJ AUKCJI



                                      SZYBKOWARA

                            20 LITRÓW  

                                                                       FIRMA KITCHEN KING


                                                                                                     cena

                                 139 


                                 SZYBKOWAR JEST WYKONANY Z ALUMINIUM



  •              Wykonany jest z wysokiej jakości aluminium
  •                            Jest to model z pokrywą dokręcaną
  •           Posiada podwójny systemem zabezpieczeń
  •              niezależny regulator ciśnienia wewnętrznego
  • Uchwyty nie nagrzewają się, wykonane zostały z dodatkiem czarnego bakelitu
  • Wszystkie części, z wyjątkiem pokrywy szybkowaru, mogą być myte w zmywarce
  •            Produkt został przebadany i dopuszczony do sprzedaż

                                                 Instrukcja użytkowania

1)Istotnym jest, aby dodana została minimalna ilość wody lub
innych płynów, tak aby można było wytworzyć odpowiednią ilość pary.
2)nie należy jednak
napełniać szybkowaru powyżej2/3jego maksymalnej pojemności.

3)Podczas gotowania potraw
produkujących pianę, nie należy napełniać garnka powyżej1/2jego pojemności.
Zaleca się to szczególnie podczas gotowania zup, warzyw, grochu itp
.

4)Jeśli gotowanie zostanie zakończone, szybkowar należy otworzyć w następujący sposób:
Szybkowar zdjąć ze źródła ciepła.
Garnek umieścić w zlewozmywaku i schłodzić zimną wodą. Nigdy nie należy
zanurzyć garnka w wodzie.
Nie należy usiłować otwierać szybkowaru, podczas, gdy będzie on jeszcze gorący
lub jeśli z zaworu ciśnieniowego nadal będzie wydostawała się para.

WSKAZÓWKI DO GOTOWANIA

a)Suszone warzywa, takie jak groch, fasola … powinny zostać przed gotowaniem
najpierw namoczone w wodzie.
b)Rozmrażanie warzyw lub małych ryb nie jest koniecznością. Gotując duże ryby lub
zamrożone mięso, należy po prostu zwiększyć czas gotowania.
c)Zupy, przy których gotowaniu powstaje piana (np grochówka) powinny być
najpierw gotowane bez przykrywki, a następnie przecedzone przed gotowaniem
pod ciśnieniem.
d)Mięso należy dobrze przyrumienić, nawet nieco więcej niż zwykle, gdyż gotowanie
na parze przyczynia się do utraty koloru mięsa. Czas gotowania zależy od grubości
i jakości mięsa.
e)Ryby należy gruntownie wyczyścić. Skropić należy je niewielką ilością soku z
cytryny i posolić, zaraz po gotowaniu.

ORYGINALNE PUDEŁKO FIRMOWE




                                                                           kontakt

                                [zasłonięte]@o2.pl