Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SZYBKOWAR 12 LITR KITCHEN KING USZCZELKA ALUMINIUM

06-07-2015, 0:14
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 92 zł      Aktualna cena: 92 zł     
Użytkownik tikshop
numer aukcji: 4877179676
Miejscowość Piastów
Kupiono sztuk: 6    Wyświetleń: 644   

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

 

                                                   WITAM NA MOJEJ AUKCJI


                                       SZYBKOWARA

                                           

                                             12 LITRÓW   

 

                                                                           FIRMA KITCHEN KING

 

 

                         SZYBKOWAR JEST WYKONANY Z ALUMINIUM


                                  

 

                                

  •                   

  •              Wykonany jest z wysokiej jakości aluminium
  •                            Jest to model z pokrywą dokręcaną
  •           Posiada podwójny systemem zabezpieczeń
  •              niezależny regulator ciśnienia wewnętrznego
  • Uchwyty nie nagrzewają się, wykonane zostały z dodatkiem czarnego bakelitu
  • Wszystkie części, z wyjątkiem pokrywy szybkowaru, mogą być myte w zmywarce
  •            Produkt został przebadany i dopuszczony do sprzedaż

                                                 

 

                                                 Instrukcja użytkowania

1) Istotnym jest, aby dodana została minimalna ilość wody lub 
innych płynów, tak aby można było wytworzyć odpowiednią ilość pary.
 2)nie należy jednak 
napełniać szybkowaru powyżej 2/3 jego maksymalnej pojemności.
 

3) Podczas gotowania potraw 
produkujących pianę, nie należy napełniać garnka powyżej 1/2 jego pojemności. 
Zaleca się to szczególnie podczas gotowania zup, warzyw, grochu itp
.

4) Jeśli gotowanie zostanie zakończone, szybkowar należy otworzyć w następujący sposób: 
Szybkowar zdjąć ze źródła ciepła. 
Garnek umieścić w zlewozmywaku i schłodzić zimną wodą. Nigdy nie należy 
zanurzyć garnka w wodzie. 
Nie należy usiłować otwierać szybkowaru, podczas, gdy będzie on jeszcze gorący 
lub jeśli z zaworu ciśnieniowego nadal będzie wydostawała się para. 
 

WSKAZÓWKI DO GOTOWANIA

a) Suszone warzywa, takie jak groch, fasola … powinny zostać przed gotowaniem 
najpierw namoczone w wodzie. 
b) Rozmrażanie warzyw lub małych ryb nie jest koniecznością. Gotując duże ryby lub 
zamrożone mięso, należy po prostu zwiększyć czas gotowania. 
c) Zupy, przy których gotowaniu powstaje piana (np grochówka) powinny być 
najpierw gotowane bez przykrywki, a następnie przecedzone przed gotowaniem 
pod ciśnieniem. 
d) Mięso należy dobrze przyrumienić, nawet nieco więcej niż zwykle, gdyż gotowanie 
na parze przyczynia się do utraty koloru mięsa. Czas gotowania zależy od grubości 
i jakości mięsa. 
e) Ryby należy gruntownie wyczyścić. Skropić należy je niewielką ilością soku z 
cytryny i posolić, zaraz po gotowaniu.
 

 

 

ORYGINALNE PUDEŁKO FIRMOWE


                                

                                                  

 

                                                                           kontakt

 

                                [zasłonięte]@o2.pl