Indukcja:
Najlepszy sposób gotowania
Indukcja to najnowocześniejszy, najszybszy, najbardziej oszczędny, a przy tym najbezpieczniejszy sposób gotowania.
Oferuje nieznany dotąd komfort obsługi: precyzyjne sterowanie temperaturą, szybkość i niezwykłą łatwość utrzymania
w czystości. Indukcja to także inwestycja na lata – ponieważ na płycie nic się nie przypala, przez wiele lat będzie prezentować się idealnie.
Oszczędnie:
W gotowaniu indukcyjnym ciepło wytwarzane jest na zasadzie indukcji elektromagnetycznej.
Po postawieniu na włączonym
polu garnka ze stali ferromagnetycznej,
czyli takiej, która przyciąga magnes, pole magnetyczne odpowiedniej strefy
grzewczej wprawia dno naczynia w mikrodrgania, wytwarzając ciepło.
Płyta nie nagrzewa się, a ciepło powstaje jedynie
w dnie naczynia, automatycznie dopasowując się do jego kształtu. Dzięki temu gotowanie indukcyjne jest dużo
bardziej energooszczędne.
Informacje ogólne:
Błyskawiczne ogrzewanie dzięki technice indukcyjnej
Bez fazy nagrzewania wstępnego - oszczędza czas i prąd
Ceramiczna płyta grzewcza
Dotykowy panel kontrolny-pochylony
Timer: do 180 min.
Zakres temperatur: 60°C - 240°C
Automatyczne wykrywanie rozmiaru naczynia
Bezpiecznik termiczny
Podgrzewanie za pomocą pola magnetycznego
Łatwa w obsłudze
Nowoczesne wzornictwo
Moc: 2000 W
Napięcie zasilania 230 V 50Hz
Wymiary:
30,0 x 38,0 x 6,5 cm (szer. x wys. x gł.)
Kolor:
czarny błyszczący
Komplet zawiera:
-Płyte indukcyjną
- Instrukcja obsługi w j.angielskim
- Paragon lub faktura vat (na życzenie)