Tytuł | Sztuka kulinarna państw Unii Europejskiej |
Autor | |
Wydawnictwo | |
Wydanie | |
Oprawa | |
Ilość stron | 238 |
Waga | 0.2880 kg |
Wymiary | |
ISBN | 978[zasłonięte][zasłonięte]37584 |
Rok wydania | 2013 |
Cena okładkowa /Nasza cena | 34.99 zł /31.90 zł |
Nr referencyjny | Ref. nr: [zasłonięte]25030 |
Stan | Książka nowa. |
OPIS KSIĄŻKI
Autorką „Sztuki kulinarnej państw Unii Europejskiej” jest dietetyk, technolog żywienia zbiorowego i mikrobiolog żywności – Maria Szustakowska-Chojnacka, której pasją jest hotelarstwo i turystyka. „To właśnie podróże do różnych krajów świata stały się inspiracją do napisania tej książki. Bo przecież nie można poznać kultury danego narodu, nie znając jego sztuki kulinarnej kształtowanej na przestrzeni stuleci. Niezmiernie ważne jest poszukiwanie i poznawanie tradycyjnych potraw, które są podstawą kuchni narodowych. Mogą nam one powiedzieć wiele o ludziach, którzy spożywają je obecnie, a także o tych, którzy przyrządzali je od wieków. Te tradycyjne potrawy stanowią symbol danego państwa i są jego znakiem rozpoznawczym, toteż nie wolno nam o nich zapominać i należy je kultywować”. Maria Szustakowska-Chojnacka jest również Autorką książek: „Nasze zdrowie a składniki odżywcze” i „100 roślin w Twojej kuchni”.
Milion Książek, 01-651 Warszawa ul. Gwiaździsta 5C/2 (biuro) tel. sprzedaż Allegro 22 [zasłonięte] 72 nr konta 75 1030 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0190930 [zasłonięte] 002967