Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Sztuka łączenia pokarmów. Co z czym?

28-08-2014, 9:45
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 20 zł     
Użytkownik Aba-Warszawa
numer aukcji: 4524981834
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 2   
Koniec: 28-08-2014 09:12:50

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 0.27 [kg]
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2011
Kondycja: bez śladów używania
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

SZEROKA OFERTA KSIĄŻEK
Z DZIEDZIN:

  • medycyna niekonwencjonalna
  • psychologia
  • rozwój i wychowywanie dzieci
  • zdrowy i aktywny tryb życia
  • zdrowe odżywianie

ZAPRASZAMY NA INNE NASZE AUKCJE!

02-924 Warszawa, ul. Buska 20, tel. (22)[zasłonięte]885 26,[zasłonięte]885 26,
faks (22)[zasłonięte]435 71, e-mail: [zasłonięte]@oficynaaba.pl 
--------------------------------------------------------------------------------

Przedmiotem tej aukcji jest książka:

SZTUKA ŁĄCZENIA POKARMÓW. CO Z CZYM?

 

autorzy: Jan i Inge Dries

 

 

Dodatkowe informacje: 204 strony; format 145 x 205 mm; oprawa miękka

 

Opis:

 

„Zdrowie to nie wszystko, ale bez zdrowia wszystko jest niczym”

Artur Schopenhauer

 

W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zga­gę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą różnych pokarmów. Odży­wianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do prawidłowego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie pokar­mów, które polega na tym, że podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą, że znacznie ograniczamy przez to możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru, uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją właś­ciwego łączenia pokarmów, to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste, że prawidłowe odżywanie przychodzi bez trudu.

 

 

ZAPRASZAM DO ZAKUPU