SZEROKA OFERTA KSIĄŻEK Z DZIEDZIN:
medycyna niekonwencjonalna
psychologia
rozwój i wychowywanie dzieci
zdrowy i aktywny tryb życia
zdrowe odżywianie
ZAPRASZAMY NA INNE NASZE AUKCJE! 02-924 Warszawa, ul. Buska 20 , tel. (22)[zasłonięte] 885 26,[zasłonięte] 885 26, faks (22)[zasłonięte] 435 71, e-mail: [zasłonięte] @oficynaaba.pl --------------------------------------------------------------------------------
Przedmiotem tej aukcji jest książka:
SZTUKA ŁĄCZENIA POKARMÓW. CO Z CZYM?
autorzy: Jan i Inge Dries
Dodatkowe informacje: 204 strony; format 145 x 205 mm; oprawa miękka
Opis:
„Zdrowie to nie wszystko, ale bez zdrowia wszystko jest niczym”
Artur Schopenhauer
W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zgagę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą różnych pokarmów. Odżywianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do prawidłowego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie pokarmów, które polega na tym, że podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą, że znacznie ograniczamy przez to możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru, uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją właściwego łączenia pokarmów, to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste, że prawidłowe odżywanie przychodzi bez trudu.
ZAPRASZAM DO ZAKUPU