Do sprzedania mamy prawie nową, zakupioną w 2011 roku szokówkę FAGOR ATM-051. Firmy FAGOR nie musimy opisywać-jej urządzenia to Mercedes wsród urządzeń gastronomicznych. Szokówka była użyta 3 lub 4 razy i stan techniczny jest jak nowy (praktycznie nieużywana tylko parę razy testowana). Urządzenie poprostu stoi na kuchni jednak jest nieużywane i postanowilismy ją odsprzedać komuś komu się przyda w tak dobrej cenie. Szokówka zakupiona u producenta FAGOR za ponad 15 000zł.
Więcej informacji pod nr tel. 606.247.180
Przed kliknięciem KUP TERAZ proszę o potwierdzenie dostępności szokówki ze względu na wystawienie jej na innych aukcjach
Transport o promieniu 100km od Warszawy GRATIS!
Tutaj można poczytać o oferowanym urządzeniu:
https://www.mmgastro.pl/produkt/szczegoly/20751,schladzarko-zamrazarka-szokowa
Schładzarka (zamrażarka) szokowa ATM-051 VCH w całości wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Zapewnia szybkie i jednolite schładzanie i zamrażanie potraw. Jednorazowo pomieści 5 pojemników GN 1/1. Elektroniczny termostat i sonda temperatury. Chłodziarka posiada dwa cykle pracy:
Automatyczny sygnał zakończenia wybranego cyklu. Po skończeniu cyklu urządzenie pracuje jako schładzarka lub zamrażarka utrzymując końcową temperaturę procesu. Schładzarko-zamrażarka szokowa dwa cykle schładzania i dwa cykle zmrażania:
Świeżo przygotowane, naturalne produkty żywnościowe zawierają bakterie, które w korzystnych warunkach (odpowiednia temperatura i wilgotność) namnażają się. Najgroźniejsze są w przedziale temperatury od +35º do +65ºC. Schładzanie szokowe oznacza obniżanie temperatury produktu z +7ºC do +3ºC w najkrótszym możliwym czasie, nie dłuższym niż 90 minut. Dla przykładu potrawy schłodzone przez 90 min, przy zachowaniu zasad szybkiego schładzania oraz temperatury przechowywania, mogą być przechowywane 4 - 5 dni. Czas przechowywania można wydłużyć nawet do kilku miesięcy jeżeli potrawę po schłodzeniu zamrozimy. Schładzanie i zamrażanie szokowe - proces szybkiej redukcji temperatury potraw; skutecznie zapobiega namnażaniu się bakterii powodujących psucie potraw oraz utracie z nich wody, co jest głównym problemem przy tradycyjnym, powolnym stygnięciu jedzenia. Potrawy schładzane szokowo zachowują pełne parametry - nie tracą smaku, nie rozwarstwiają się.
Schładzanie szokowe:
Schładzarka szokowa współpracuje idealnie z pakowarką próżniową i piecem konwekcyjno-parowym, wspomagając przechowywanie gotowych potraw z zachowaniem ich pełnej przydatności do spożycia.