Sznycelki a’ la cielęce powstały z myślą o tych, którzy lubią poznawać nowe i ciekawe smaki. Wyprodukowane z seitanu, czyli glutenu z mąki pszennej, nie zawierają w swym składzie soi, mogą więc być spożywane przez osoby na nią uczulone. Są bogate w białko roślinne.
Szybkie i łatwe w przygotowaniu, delikatne w smaku, dają możliwość rozmaitego przyrządzania według własnych upodobań.
Masa netto: 280 g
Składniki: woda, sznycelki-gluten pszenny 80%, olej rzepakowy, aromaty z ekstraktu drożdżowego, bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, przyprawy, aromat], koncentrat pomidorowy, hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca: guma guar, sól.
Wyprodukowano w Polsce.
Informacja alergiczna: Produkt zawiera alergeny: gluten, seler soję.
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 674 kJ/ 159 kcal
Tłuszcz: 3 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1 g
Węglowodany: 7,1 g
- w tym cukry: 0,04 g
Białko: 26 g
Sól: 2,4 g