Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą, na wszystkie zakupy wystawiamy paragon lub na życzenie Faktura Vat.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
Szlachetne drożdże winiarskie Zamojscy różne rodzaje waga 5g
1. Szlachetne drożdże winiarskie BURGUND 38 Drożdże do win czerwonych
2. Szlachetne drożdże winiarskie JOHANNISBERG M/35 Drożdże do miodów pitnych.
3. Szlachetne drożdże winiarskie MALAGA 1 Drożdże do win białych i czerwonych.
4. Szlachetne drożdże winiarskie SHERRY Drożdże do win ciężich, słodkich.
5. Szlachetne drożdże winiarskie TOKAJ Drożdże do win białych.
6. Szlachetne drożdże winiarskie UNIWERSALNE Drożdże do win wieloowocowych a także zacierów przeznaczoinych do destylacji.
Torebka zawiera 5 g drożdży co wystarcza na sporządzenie 5 - 30 L wina.
Sposób użycia:
Czystą butelkę 0,3l napełnić do 3/4 objętości przegotowaną wodą, do której należy wsypać 3łyżeczki cukru. Zawartość butelki wymieszać i pozostawić do wystygnięcia. Następnie dodać szczyptę pożywki dla drożdży oraz wsypać zawartość torebki. Całość ponownie wymieszać, butelkę zatkać tamponem z waty i pozostawić w ciepłym miejscu (optymalna temperatura 25-28 stopni), mieszając ciecz 1-2 razy dziennie. Po 2-4 dniach, gdy ciecz zacznie burzliwie fermentować, wlać zawartość butelki do przygotowanego moszczu, dodać resztę pożywki, całość wymieszać i zatkać naczynie korkiem z rurką fermentacyjną.
Po kupnie prozę o e-maila, z informacją jakie drożdże wysłać.