Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą od 1997r. , wpis do ewidencji działalności gospodarczej nr 1131 w UGiM Pelplin.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
Przy wpłacie na konto:
List polecony do 0,5kg: 4,5 zł, ekonomiczny, 6 zł priorytetowy
Paczka do 1 kg: 9,5 zł - ekonomiczna, 11 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg: 11 zł - ekonomiczna, 13 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg: 13 zł - ekonomiczna, 14,5 zł - priorytetowa
Za pobraniem:
Paczka do 0,5 kg: 10,5 zł - ekonomiczna, 13,5 zł - priorytetowa
Paczka do 1 kg : 12,5 zł - ekonomiczna, 15,5 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg : 14 zł - ekonomiczna, 17 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg : 16 zł - ekonomiczna, 19 zł - priorytetowa
Szlachetne drożdże winiarskie Zamojscy różne rodzaje waga 5g
1. Szlachetne drożdże winiarskie BURGUND 38 Drożdże do win czerwonych2. Szlachetne drożdże winiarskie JOHANNISBERG M/35 Drożdże do miodów pitnych.
3. Szlachetne drożdże winiarskie MALAGA 1 Drożdże do win białych i czerwonych.
4. Szlachetne drożdże winiarskie SHERRY Drożdże do win ciężich, słodkich.
5. Szlachetne drożdże winiarskie TOKAJ Drożdże do win białych.
6. Szlachetne drożdże winiarskie UNIWERSALNE Drożdże do win wieloowocowych a także zacierów przeznaczoinych do destylacji.
Torebka zawiera 5 g drożdży co wystarcza na sporządzenie 5 - 30 L wina.
Sposób użycia:
Czystą butelkę 0,3l napełnić do 3/4 objętości przegotowaną wodą, do której należy wsypać 3łyżeczki cukru. Zawartość butelki wymieszać i pozostawić do wystygnięcia. Następnie dodać szczyptę pożywki dla drożdży oraz wsypać zawartość torebki. Całość ponownie wymieszać, butelkę zatkać tamponem z waty i pozostawić w ciepłym miejscu (optymalna temperatura 25-28 stopni), mieszając ciecz 1-2 razy dziennie. Po 2-4 dniach, gdy ciecz zacznie burzliwie fermentować, wlać zawartość butelki do przygotowanego moszczu, dodać resztę pożywki, całość wymieszać i zatkać naczynie korkiem z rurką fermentacyjną.
Po kupnie prozę o e-maila, z informacją jakie drożdże wysłać.