Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą, na wszystkie zakupy wystawiamy paragon lub na życzenie Faktura Vat.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
Szlachetne Aktywne Drożdże Winiarskie Fermivin waga 7g
1. Drożdże Fermivin
Szlachetne (aktywne) drożdże winiarskie do win białych i czerwonych, gwarantują szybką i pełną fermentację. Tolerancja na alkohol do ok14%.
2. Drożdże Fermivin PDM
Szlachetne (aktywne) drożdże winiarskie (Saccharomyces bayanus)– do win białych i czerwonych, fermentujące nawet w trudnych warunkach (np.: zbyt niska temperatura, wysokie stężenie garbników oraz cukru); dobre do win musujących oraz wtórnej fermentacji. Tolerancja na alkohol do ok 16%
3. Drożdże Fermivin VR5
Szlachetne (aktywne) drożdże winiarskie do win czerwonych, szczególnie trudno fermentujących np.: z aronii. Nadają się do trunków przeznaczonych do wieloletniego leżakowania. Tolerancja na alkohol do ok15%.
4. Drożdże ENOVINI
EnoVini- doskonała mieszanka dwóch szczepów drożdży winiarskich, do win owocowych, czerwonych i białych, nadająca niepowtarzalny bukiet. Tolerancja na alkohol do ok18 %.
5. Drożdże ENOVINI WS
Drożdże Enovini do win stołowych.
Drożdże te przeznaczone są do produkcji win białych, różowych jak i czerwonych.
Drożdże winiarskie fermentują w temperaturze 15 - 30°C.
Mają średnie wymagania w stosunku do źródła azotu.
Tolerują do 13% alkoholu.
Ten poziom tolerancji umożliwia uzyskanie dojrzałych win, zarówno wytrawnych, półwytrawnych, a nawet półsłodkich, bez niebezpieczeństwa dalszej fermentacji w butelkach.
Dzięki zastosowaniu tego typu drożdży winiarskich uzyskamy wina łagodne, zrównoważone, o wyraźniej nucie owocowej.
Przygotowanie:
W przypadku tych drożdży wstępne namnożenie i uaktywnienie nie jest konieczne. Zalecane jest jedynie wykonanie ich wstępnej rehydratacji, polegającej na wymieszaniu drożdży w ok. 100ml letniej wody i pozostawienie na ok. 15 min w temperaturze pokojowej. Drożdże należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Warto jest mieć je w zapasie choćby w razie nie wystartowania matki drożdżowej lub nagłego przypływu owoców.
Po zakupie proszę o informację, które drożdże wysłać.