Zapraszamy do zakupu
SZLACHETNE DROŻDŻE WINIARSKIE
MALAGA 1
do win białych i czerwonych
wysokoalkoholizujące
Opakowanie: 5 g ( wystarczające na 5 - 30 kg moszczu)
Drożdże WINIARSKIE to specjalny gatunek drożdży wyodrębniony z całej wielkiej rodziny , do której należą także drożdże piekarskie . Jednakże , aby otrzymać wspaniałe wino o określonym smaku i aromacie , a przy tym nie obawiać się , że może ono zawierać ALKOHOL METYLOWY , należy użyć specjalnie hodowanych odmian drożdży winiarskich . Są to następujące odmiany :
MALAGA 1 - do win białych i czerwonych TOKAY 22 - do win białych SHERRY - do win ciężkich BURGUND 38 - do win czerwonych UNIWERSALNE - do win wieloowocowych JOHANNISBERG M/35 - do miodów pitnych
Są one efektem kilkusetletniej pracy winiarzy w najstarszych ośrodkach winiarstwa w Europie .
Do prawidłowego przebiegu fermentacji potrzebna jest pożywka dostępna na innych naszych aukcjach.
Wino z aronii:
Drożdże MALAGA oraz pożywka dla drożdży winiarskich Owoce - aronia ( lepiej z dodatkiem jabłek ) - 5 kg Woda - 8 litrów Cukier - 2 kg
Owoce ( muszą być zupełnie dojrzałe ) zgnieść , zalać słodkim wrzątkiem , ochłodzić , dodać zaczyn drożdżowy ( przepis na zaczyn na opakowaniu drożdży winiarskich ) . Przez 10 dni fermentować z owocami .
Wino z głogu:
Drożdże MALAGA oraz pożywka dla drożdży winiarskich Owoce głogu - 5 kg Woda - 8 litrów Cukier - 2 kg
Owoce zbierać po przymrozkach , naciąć lub zgnieść , zalać słodkim wrzątkiem , ochłodzić , dodać zaczyn drożdżowy ( przepis na zaczyn na opakowaniu drożdży winiarskich ) . Przez 10 dni fermentować z owocami .
Wino z róży:
Drożdże MALAGA oraz pożywka dla drożdży winiarskich Owoce - dzika róża lub głóg - 5 kg Woda - 8 litrów Cukier - 2 kg
Owoce zbierać po przymrozkach , naciąć lub zgnieść , zalać słodkim wrzątkiem , ochłodzić , dodać zaczyn drożdżowy ( przepis na zaczyn na opakowaniu drożdży winiarskich ) . Przez 10 dni fermentować z owocami .
|