Rozdrabniarka G-11 do profesjonalnej gastronomii jest urządzeniem służącym do szatkowania surowych warzyw. Wykonanie – stal nierdzewna. Wydajność około 100-400 kg/godz. Znajdzie zastosowanie w zakładach przetwórstwa warzywnego, w lokalach gastronomicznych oferujących bogaty wybór sałatek i surówek, a także w kuchniach gastronomicznych jako usprawnienie pracy przy przygotowywaniu dużej liczby posiłków.
Szatkownica G-11 to urządzenie niezastąpione przy rozdrabnianiu jarzyn - kapusty, ziemniaków, cebuli, ogórków, marchewki, pomidorów, porów, ale również innych produktów: grzybów, pieprzu,owoców, orzechów, czekolady, suchego chleba, serów twardych. Dzięki zastosowaniu rozdrabniarki G-11 z poddawanych obróbce produktów można uzyskać plastry, wiórki, paski, miazgę oraz kostkę. Rozdrabniarka ma zabezpieczenie przed pracą przy otwartym zasypie oraz wyłącznik bezpieczeństwa silnika.
Do rozdrabniarki można dokupić tarcze dodatkowe:
- tarcza koronowa do ścierania na miazgę ziemniaków G1-17
-
tarcza nożowa do plastrów o grubości 9 mm G1-10
-
tarcza do kostki 16x16 mm oraz 20x20 mm G1-29
- tarcza do cięcia w paski o szerokości 4 mm G1-19
- tarcza do cięcia w paski o szerokości 8 mm G1-20
- tarcza do cięcia w paski 2x2 mm G1-25
- tarcza z nożem sierpowym do pomidorów 5 mm G1-23
-
tarcza do plastrów falistych 1-10 mm G1-24
-
tarcza do plastrów z regulacją grubości w zakresie 1-10 mm G1-18
-
tarcza do wiórków 7 mm G1-12
-
tarcza do wiórków 5 mm G1-15
-
tarcza do wiórków 2,3 mm G1-13
-
tarcza do wiórków 3 mm G1-14
-
tarcza do miazgi G1-16