Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SZAFRAN W TUBIE IRAN DOM PRZYPRAW

28-10-2014, 22:07
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 34.90 zł     
Użytkownik DomPrzypraw_PL
numer aukcji: 4701114235
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 38   
Koniec: 28-10-2014 21:47:30
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt

Kontakt

Tel. [+48 [zasłonięte]803218]
E-mail: [zasłonięte]@domprzypraw.pl

Sklep internetowy
Green Solution sp z o.o.
NIP: 107[zasłonięte]9021
REGON: 147[zasłonięte]375


Informacje o płatności

Akceptowane formy płatności:

  • przelew - wpłata na konta

Nr rachunku bankowego
34 1090 [zasłonięte] 1[zasłonięte]8830001 [zasłonięte] 231061
Bank Zachodni WBK S.A

  • odbiór osobisty po wcześniejszym
    telefonie

Dom Przypraw w Galerii handlowej Carrefour Bemowo Warszawa
ul Powstańców Śląskich 126
01-837 Warszawa


Informacje o przesyłce

Wysyłki realizujemy Pocztą Polską

Po dokonaniu zakupu prosimy
o wybranie sposobu płatności i wysyłki
w formularzu Allegro.

Pełen cennik opłat znajduje się
w zakładce płatności i dostawa.


Zapraszamy

Na degustację do naszego stoiska
w Galerii Handlowej Carrefour
w Warszawie
ul. Powstańców Śląskich 126 ( parter )
oraz
do naszego sklepu online
www.domprzypraw.pl

Zaprasza Zespół Dom Przypraw.

O Nas
Moje aukcje
Komentarze
Ulubione

Proponujemy

Waga 1 gram.

Najlepszy z najlepszych, prosto z Iranu, pakowany w kwietniu.

Najdroższa przyprawa świata, u nas po bardzo atrakcyjnej cenie.

Jeden kwiat krokusa daje nam trzy nitki szafranu. 1 KG równa się pozbieranym ręcznie 150 000 kwiatów, co tłumaczy tak wysoką cenę.

Głównym producentem szafranu jest Iran,

Najdroższa przyprawa świata, o silnie korzennym zapachu z nutą goryczy. Zupa rybna, z owoców morza, pilaw, czy paella dzięki dodatkowi szafranu zyskują wyjątkowy smak. Stosuje się ją w daniach kuchni indyjskiej,potraw mięsnych.

Ze względu na koszt, smak i właściwości barwiące szafranu, w celach kulinarnych wykorzystuje się niewielkie jego ilości - kluczem jest równomierne rozprowadzenie przyprawy w potrawie. Można go skruszyć na drobny proszek w moździerzu, jednak łatwiej jest rozpuścić szczyptę przyprawy w filiżance gorącej wody – powstanie wtedy pożądany smak i kolor. Dobrej jakości szafran powinien zwiększyć swoją objętość przy kontakcie z wodą, dlatego jedna filiżanka wystarcza na 0.5kg w ryżu. Sproszkowany szafran dodawany jest bezpośrednio do przyrządzanej potrawy, jednak należy zwrócić szczególną uwagę na jego jakość przed zakupem, gdyż często jest podrabiany. Szafran należy przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z daleka od światła.

Szafran jest bardzo dobrym źródłem potrzebnych minerałów, takich jak miedź, potas, wapń, magnez, żelazo, selen, magnez i cynk. Potas jest ważnym składnikiem komórek i płynów ustrojowych, pomagającym kontrolować tętno i ciśnienie krwi. Mangan i miedź z kolei współdziałają z enzymem antyoksydacyjnym dysmutazy ponadtlenkowej, a żelazo jest niezbędne do wytwarzania czerwonych krwinek.

Szafran w tubie

Szafran  w tubieSzafran  w tubie