Zastosowanie: potrawy garmażeryjne, mięso z rusztu (drób, baranina, szaszłyki)
Uniwersalna roślina przyprawowa, pochodzi z północnych wybrzeży Morza Śródziemnomorskiego. Przyprawą i ziołem są listki. Szałwia nadaje się do pieczeni baraniej i jagnięcej, do cielęciny i do flaków. Używa się jej do mieszanek ziołowych razem z miętą, rozmarynem, majerankiem, lebiodką i bazylią. Dodawana jest do mielonek, klopsów i pasztetów. Szałwia ma bardzo silny korzenny aromat i specyficzny smak, dlatego nie można jej używać w nadmiarze. W zupełności wystarczy do jednej porcji szczypta suszonej, rozgniecionej szałwi. Jako przyprawa najbardziej popularna jest we włoskiej, bałkańskiej i francuskiej kuchni.
Produkt wskazany dla osób stosujących różnorodne diety również Dietę Dukana.
Kupując u nas:
1. Otrzymasz fakturę zakupu
2. Otrzymasz gwarancję nie naruszalności produktu, gdyż opakowania są termicznie zabezpieczone
3. Otrzymasz gwarancję jakości potwierdzoną certyfikatem wprowadzenia i funkcjonowania zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością ISO 9001:2000 oraz Bezpieczeństwa Żywnościowego HACCP
4. Otrzymasz darmową dostawę przy zakupach przekraczających 123zł brutto